US Air Force va recepţiona primul avion KC-46 de la Boeing

Publicat:

Aviaţia militară americană (US Air Force) a acceptat joi livrarea de către producătorul Boeing a primului avion KC-46, dând undă verde pentru recepţionarea, cu peste un an întârziere, a acestor aparate care vor înlocui avioanele de realimentare aflate în serviciu din perioada Războiului Rece, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Aceasta este o etapă majoră pentru avionul nostru de realimentare de nouă generaţie, care le va permite piloţilor noştri să înceapă testele operaţionale şi de zbor’, a informat US Air Force, într-un comunicat.


Citește și : Orban consideră că trebuie să se „lupte“ cu Macron deoarece este liderul forţelor „pro-imigraţie”

Ceremonia oficială de livrare a primului avion va avea loc la sfârşitul lunii, la baza aeriană McConnell din Kansas.

Aparatul este totuşi departe de a efectua prima sa misiune de realimentare în zbor pentru US Air Force, militarii americani precizând că au identificat mai multe defecte în timpul testelor preliminare, defecte ‘pe care Boieng s-a angajat să le elimine pe cheltuiala sa’.

Programul de livrare a avioanelor KC-46 a acumulat întârzieri în calendarul de livrare, implicit costuri suplimentare pentru Boeing. Calendarul iniţial prevedea ca prima livrare a acestui avion, versiunea militară a avionului de linie Boeing 767, să aibă loc în august 2017.

Un prim contract atribuit de armata americană prevede livrarea a 18 aparate, pentru 2,8 miliarde de dolari. Aparatul Boieng a fost ales de către US Air Force în 2011 după o competiţie feroce cu rivalul european Airbus.

Citește și : Operaţiuni ale forţei franceze în Mali: Circa 20 de jihadişti au fost neutralizaţi

În total, forţelor aeriene americane le sunt necesare 179 de avioane de realimentare noi pentru a le înlocui pe cele de tipurile KC-10 (un DC-10 modificat intrat în serviciu în 1981) şi KC-135, un aparat încă şi mai vechi, intrat în serviciu în 1957 şi al cărui cel mai recent exemplar a fost livrat în 1965.

‘KC-46 este un avion testat, sigur şi multirol, care va transforma realimentarea în zbor şi operaţiunile de mobilitate vreme de decenii’, a subliniat Leanne Caret, preşedinta diviziei de apărare a Boeing, într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Noul El Niño’, descoperit la sud de Ecuator: Este un nou comutator al climatului Pământului

'Noul El Niño', descoperit la sud de Ecuator: Este un nou comutator al climatului Pământului O mică zonă din sud-vestul Oceanului Pacific, situată în apropierea...

 „Acționează acum pentru un viitor sustenabil”, 28 iulie – Ziua Suprasolicitării Pământului

 „Acționează acum pentru un viitor sustenabil”, 28 iulie – Ziua Suprasolicitării Pământului Agenția de Mediu face apel către toți cetățenii – să se implice activ...

O taxatoare, transportată la spital după ce ar fi fost lovită de un pasager

O taxatoare, transportată la spital după ce ar fi fost lovită de un pasager O taxatoare, angajată pe ruta cinci de autobuz din Chișinău, a...

VIDEO – NASA avertizează: ‘Groapa în spațiu’ care ar putea sabota oricând sateliții de comunicații

VIDEO - NASA avertizează: 'Groapa în spațiu' care ar putea sabota oricând sateliții de comunicații Oamenii de știință de la NASA emit un avertisment extrem...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.