X

US Navy a oprit căutările marinarilor dispăruţi după prăbuşirea unui avion în Oceanul Pacific

Căutările celor trei marinari americani daţi dispăruţi după prăbuşirea avionului lor în largul coastei Japoniei s-au încheiat vineri fără succes, a anunţat US Navy, informează DPA, potrivit agerpres.

Operaţiunea de căutare a marinarilor, lansată miercuri după ce un avion care zbura de la o bază americană din Japonia către portavionul USS Ronald Reagan s-a prăbuşit, a acoperit aproape 1.000 de mile nautice pătrate.

Citeşte şi: Un mare magnat al Grupării criminale din Columbia – Clanul Golfului – a fost eliminat într-o operațiune specială a forțelor de securitate

Alţi opt militari aflaţi la bord au fost salvaţi imediat după accident.

“Gândurile şi rugăciunile noastre sunt cu colegii noştri pierduţi şi cu familiile lor”, a declarat contraamiralul Marc Dalton.

“Suntem recunoscători pentru răspunsul rapid şi eficient ce a permis salvarea a opt dintre colegii noştri şi apreciez profesionalismul şi dedicaţia manifestate de toţi cei care au participat la eforturile de căutare”, a adăugat el.

Forţele navale americane au anunţat miercuri prăbuşirea avionului de luptă cu 11 oameni la bord în Oceanul Pacific, în apropierea insulei japoneze Okinawa. 

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute încă.

Tags: avion prabusitJaponiaMarc DaltonOceanul PacificOkinawaUSS Ronald Reagan
Categorii: Știrile zilei