X

Usatîi: Alegătorii din Orhei și Bălți sunt cumpărați cu câte 500 de dolari per vot

Candidații Partidului Șansă, excluși din alegerile locale, ar urma să organizeze destabilizări în Orhei și Bălți, iar alegătorii sunt cumpărați cu câte 500 de dolari per vot. Aceste declarații aparțin lui Renato Usatîi, care a ieșit într-un briefing de presă în această seară.

”M-am uitat azi la ”cimitirul” de live-uri. Totul s-a început de dimineață și s-a încheiat nu demult. Nu am fost uimit de ce s-a întâmplat deoarece despre o bună parte din evenimente erau previzibile.

Citește și : Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Astăzi unii încearcă din răsputeri să convingă oamenii să-i voteze, alții în același timp încearcă să cumpere pe cineva (…).

Nu pot să nu comentez despre excluderea PP Șansă.

Am spus și o voi mai spune că pentru încălcare trebuie să fie și pedeapsă, dar când Guvernarea a avut toate posibilitățile de a exclude PP Șansă până la începerea campaniei electorale, trebuiau să o facă, sau până pe 6 octombrie.

Astăzi s-au spus despre încălcările din 2021 până în prezent, dar unde ați fost în tot acest răstimp?

Voi critica dur mereu tentativele de corupere a alegătorilor și politicienii care încearcă să prostească oamenii pentru câteva sute de lei și chiar dolari.

Mă adresez către cei care au luat bani la Bălți, așa cum partidul exclus are candidați aici și în alte orașe: Nu vă faceți prea tare griji pentru că pentru voi e o perspectivă de a merge mai departe. Candidatul vostru a fost exclus, iar dacă nu era exclus Sort nu vă mai dădea bani. Dar așa, ei (PP Șansă) vor încerca și data viitoare să vă corupă, voi iarăși veți lua câte 300 de dolari, vă recomand și în această noapte să luați  câte 500 de dolari.

Ei (PP Șansă) în această noapte gătesc un nou candidat și un nou partid care e înregistrat.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

M-am uitat cu atenție la discursul domnului Recean și am văzut ce spun și politicienii. Ați vorbit de grupare criminală, în urma căreia era o singură persoană – Șor. De ce i-ați lăsat să ajungă la alegeri? Cunoașteți că la acestă oră, din tot nordul țării, cei care au fost excluși din funcții de primari, consilieri – se îndreaptă spre Bălți ca să organizeze aici un durdom (tr: balamuc) în sensul direct al cuvântului, iar cei din centru și sud se îndreaptă spre Orhei pentru același lucru.

Voi puteți să faceți ceva cu o finalitate?”, a conchis Usatîi.

Tags: BalţiorheiPP ȘansăReceanRenato Usatîi
Categorii: PoliticăȘtirile zilei