Usatîi: Avem nevoie de un aeroport micuț la nord

Publicat:

Am impresia că unii de la guvernare facilitează ca moldovenii să plece la aeroportul de la Iași, în loc să deschidă un aeroport la nordul Moldovei. Declarațiile îi aparțin liderului „Partidului Nostru”, care a mai spus în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr” că este necesar de a deschide aeroportul Mărculești, care este unul de rezervă la moment.

„Asta trebuie să fie, pentru că la noi sunt doar două aeroporturi de rezervă. Este Odesa – București, însă din cauza războiului el e închis. Și dacă la Chișinău va fi ceață și avioanele nu vor putea ateriza, Mărculești este o salvare”, spune Renato Usatîi.


Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

Politicianul spune că are „impresia că cineva vrea să susțină dezvoltarea aeroportului din Iași, pentru că la noi la nord nu este un aeroport”.

Acesta spune că el de multe ori a așteptat ca autoritățile, în special Maia Sandu, să iasă și să spună că „se va deschide un aeroport micuț la nord”, însă nimeni nu a spus acest lucru.

„De ce un Cebotari de-a lui Plahotniuc, nefiind nici aviator, a organizat o companie avia privată. De ce astăzi, compania HiSky, la care s-au pus piedice enorme ca ea să se poată mișca în Republica Moldova, intră deja în topul companiilor din UE și mai multe rute le avea din București, decât de la noi”, spune politicianul.

Potrivit lui Usatîi, niciun moldovean nu avea să „înjure guvernarea”, dacă autoritățile spuneau că noi nu avem specialiști buni în țară și că aduc din străinătate pe cineva care va fi achitat u 25.000 de euro sau chiar și mai mult.

„Pe moldovean nu-l interesează asta, îl interesează biletul să fie ieftin și să fie cât mai multe destinații. Nu-l interesează ce salariu va primi. El va vedea că poate zbura la Londra nu cu 500 de euro, dar cu 300. Și acest lucru îl va bucura”, spune Renato Usatîi.

Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

De asemenea, politicianul a menționat că dacă în țară nu vor fi aduși specialiști buni, care au ridicat mai multe țări, afaceri de la zero și au obținut ceva în viață, nu se va schimba nimic.

Amintim că liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că l-a contractat pe moderatorul N4, Gheorghe Gonța, pentru a realiza împreună o emisiune.

Aceasta se numește „Puterea e în adevăr” și va fi difuzată în fiecare duminică pe canalul de YouTube al politicianului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.