X

Usatîi critică decizia de a închide Universitatea Agrară: ‘Nu îi duce capul la nimic’

Usatîi critică decizia de a închide Universitatea Agrară: ‘Nu îi duce capul la nimic’

Renato Usatîi a criticat dur decizia guvernării PAS de a închide Universitatea Agrară „doar ca să pună mâna pe terenuri și clădiri”. În cadrul emisiunii „Moldova Live” de la Exclusiv TV, președintele Partidului Nostru” a declarat că atunci când va ajunge la putere va restabili această instituție de învățământ.

„Eu nu am dreptul moral să vin la putere și să nu restabilesc Universitatea Agrară, care trebuie să devină o carte de vizită pentru țară. La această universitate trebuie să aducem experți din toată lumea. Ceea ce au făcut ei este ca, de exemplu, într-o școală profesională unde sunt croitorese au integrat și sudorii. Nu îi duce capul la nimic”, a declarat Usatîi, potrivit unimedia.info.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Renato Usatîi a vorbit despre situația critică din agricultură și nepăsarea guvernării față de problemele fermierilor. Potrivit președintelui Partidului Nostru, autoritățile au decis să introducă starea de urgență în agricultură, deoarece s-au speriat că în ajunul alegerilor prezidențiale fermierii vor veni cu tractoarele în centrul capitalei.

„Cei de la conducere vor introduce Starea de urgență nu pentru a soluționa problemele din agricultură, ci pentru a câștiga timp să treacă peste alegerile prezidențiale. Totuși, fermierii sunt un bun exemplu când luptă pentru drepturile lor. La fel trebuie să facă și angajații la Căile Ferate din Moldova, dar și reprezentanții altor domenii”, a mai spus liderul ”Partidului Nostru”.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

În data de 13 iulie 2022 Guvernul PAS a decis închiderea Universității Agrare din Moldova, iar studenții și unii profesori au fost transferați la Universitatea Tehnică a Moldovei.

 

Tags: PASUniversitatea AgrarăUsatîi
Politică