X

Usatîi despre candidatul forțele pro-Kremlin la prezidențiale: „Decizia va fi luată la Moscova”

Usatîi despre candidatul forțele pro-Kremlin la prezidențiale: „Decizia va fi luată la Moscova”

Forțele politice pro-Kremlin de la Chișinău își vor anunța candidatul pentru prezidențialele de la toamnă abia după data de 9 mai. Decizia privind desemnarea acestuia va fi luată la Moscova. Declarațiile au fost făcute de liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi în ediția de luni, 4 martie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8. Usatîi a anunțat anterior că va candida și el la fotoliul de președinte al țării, scrie tv8.md.

„Principalul meu contracandidat de dreapta este Maia Sandu, iar cine va fi concurentul de stânga, va trebui să mai așteptăm pentru a afla. Se discută că candidatul lor va fi stabilit după Ziua Victorie”, a spus Renato Usatîi.

Citește și Nava de patrulare rusă „Serghei Kotov”  fost distrusă în Crimeea

Anterior, tot Renato Usatîi spunea că fost bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, va fi candidatul unic al forțelor politice de stânga, pe care va miza Federația Rusă, la alegerile prezidențiale din 2024. Informația nu a fost însă confirmată oficial de niciuna dintre părți.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în noiembrie 2024, cel mai probabil la pachet cu referendumul privind parcursul european al Republicii Moldova.

Până în prezent, Maia Sandu și Renato Usatîi și-au anunțat candidaturile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Blocul format din CUB, Liga Orașelor și Comunelor și Platforma DA au anunțat că vor avea  un candidat unic, iar Partidul Puterea Oamenilor, condus de Ruslan Codreanu, a precizat că nu va înainta un candidat.

Tags: despre candidatulforțele pro-Kremlin la prezidențialeUsatîi
Categorii: PoliticăȘtirile zilei