Usatîi spune că terenul Spitalului Toma Ciorbă a fost promis structurilor ONU

Publicat:

Usatîi spune că terenul Spitalului Toma Ciorbă a fost promis structurilor ONU

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a dezvăluit în emisiunea sa de pe YouTube detalii despre ceea ce se întâmplă în jurul Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Potrivit unor date, teritoriul este estimat la 20 de milioane de euro.

Potrivit lui Renato Usatîi, autoritățile au luat decizia de a transfera terenul pe care se află Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt Organizației Națiunilor Unite și altor structuri, iar așa-numita „reorganizare” a instituției medicale a fost inventată în baza acestei promisiuni a autorităților, transmite point.md.
Usatîi spune că terenul Spitalului Toma Ciorbă a fost promis structurilor ONU
„Nu se poate da așa, ce înseamnă că cineva a decis să dăruiască?”, s-a indignat politicianul.

„Pur și simplu dau tot centrul orașului, ce ne vor spune copiii peste zeci de ani? În asta constă cel mai mare cinism și nimeni nu iese sincer să spună asta”, a declarat Usatîi.


Autoritățile și reprezentanța ONU în Moldova nu au comentat încă cele spuse de Usatîi.

Citeşte şi: Milioane de lei au ajuns în conturile MAN şi ‘Şansă’ de la donatori-fantomă

Anterior, fostul director al Spitalului Republican, chirurgul cardiovascular Anatolie Ciobotariu, a calificat intenția Ministerului Sănătății de a uni Spitalul „Toma Ciorbă” cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

„Analfabetism absolut, degradare totală și lipsă de logică”, spune Usatîi.

Angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și cei de la Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile au organizat o manifestație la Guvern în semn de protest față de decizia autorităților privind reorganizarea instituției medicale.

Reamintim că, la începutul lunii decembrie, Ministerul Sănătății a publicat o hotărâre potrivit căreia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” urmează să fie comasat cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Usatîi spune că terenul Spitalului Toma Ciorbă a fost promis structurilor ONU

Potrivit expertului în sănătate publică Mihai Pîsla, argumentele ministerului nu sunt convingătoare, evidențiind lipsa standardelor contemporane în ambele spitale.

La rândul său, ministra Ala Nemerenco a fost scumpă la declarații. Într-o replică pentru jurnaliștii care o așteptau afară, în fața ministerului, Nemerenco a spus că „nu văd aici niciun secret, nicio problemă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi pentru ca europenii să...

Cadavrul unei femei de 52 de ani, depistat în celula unui izolator de detenție

Cadavrul unei femei de 52 de ani, depistat în celula unui izolator de detenție O femeie s-a strangulat chiar în izolator. Cazul a avut în...

Ulianovschi îl felicită pe Trump pentru decizia de a promova tineri, după o eră a veteranilor

Ulianovschi îl felicită pe Trump pentru decizia de a promova tineri, după o eră a veteranilor Fostul ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene,...

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene În cadrul Summitului Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.