X

Utilizatorii de Netflix din Rusia vor despăgubiri după ce platforma de streaming a ieşit de pe piaţa rusească

Utilizatorii de Netflix din Rusia au demarat o acţiune colectivă în instanţă împotriva platformei de streaming pentru că acesta a ieşit de pe piaţa rusească, solicitând plata unor despăgubiri în valoare de 60 de milioane de ruble (726.000 de dolari), a informat miercuri agenţia de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, potrivit agerpres

În luna martie, platforma de streaming Netflix Inc a anunţat că şi-a suspendat serviciile în Rusia şi a oprit, temporar, toate proiectele şi achiziţiile viitoare în această ţară, după ce a a evaluat impactul provocat de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Citește și : Boris Johnson şi-a cerut din nou scuze, însă a refuzat să demisioneze din cauza ‘Partygate’

“Astăzi, un cabinet de avocatură care reprezintă interesele utilizatorilor de Netflix a demarat o acţiune colectivă în instanţă împotriva serviciului american Netflix la tribunalul din districtul Khamovnichesky din Moscova”, informează RIA Novosti, citând un comunicat al firmei de avocatură Chernyshov, Lukoyanov & Partners. “Motivul pentru această acţiune este încălcarea drepturilor utilizatorilor ca urmare a deciziei unilaterale a Netflix de a refuza să mai furnizeze servicii în Rusia”, se mai arată în comunicat.

Zeci de companii străine au anunţat închiderea, temporară, a magazinelor şi uzinelor din Rusia sau au anunţat că au decis să plece definitiv de pe această piaţă după ce Moscova a lansat ceea ce numeşte “o operaţiune militară specială” în Ucraina, la data de 24 februarie.

Citește și : Macron: Putin a ‘decis să nu se oprească’ în Ucraina deoarece ‘are nevoie de o victorie militară’

Netflix are 222 milioane de abonaţi repartizaţi în întreaga lume, însă numărul noilor utilizatori şi curba de creştere a fost moderată în ultimele luni, astfel încât compania încearcă să găsească formule noi pentru a obţine încasări. Luna trecută, Netflix a anunţat că va percepe un cost suplimentar acelor utilizatori care îşi împart contul cu alte persoane, rude sau prieteni, care locuiesc la altă adresă.

Tags: ChernyshovLukoyanov & PartnersNetflixrusiastreaming
Categorii: Diaspora