X

Va sta șapte ani la pușcărie după ce a șantajat o femei

Va sta șapte ani la pușcărie după ce a șantajat o femei

Un deținut va mai sta șapte ani după gratii după ce s-a constata că a șantajat o femeie pe parcursul a doi ani de zile.

Citește și: Un copil și-a ucis mama. Crimă terifiantă la Strășeni

Inculpatul îi solicita femeii bani pentru a nu publica poze intime. Potrivit oamenilor legii, în perioada anului 2021, inculpatul, în timp ce se deținea în Penitenciarul nr. 12 din orașul Bender, prin intermediul rețelei de socializare „Facebook” a creat un cont fals. Ulterior, acesta a inițiat o corespondență sub pretextul unei relații de cuplu, obținând astfel fotografii intime de la o femeie. Ulterior, bărbatul a amenințat victima cu publicarea acestor imagini, cerând și primind de la aceasta suma de 7000 lei, care i-a fost transmisă prin intermediul unui taximetrist.

În luna august 2021, sub pretextul că are probleme cu fiul său și necesită mijloace bănești în sumă de 250 euro, a mai estorcat bani de la victimă. Câteva luni mai târziu, bărbatul a solicitat și procurarea unui telefon mobil din contul femeii, utilizând aceleași amenințări.

La începutul lunii mai 2022, a solicitat încă 300 de euro, iar peste 2 luni, încă 400 de euro de la victimă, bani care i-au fost transmiși prin aceeași metodă.  Prin urmare, victimei i-a fost cauzat un prejudiciu material în sumă de peste 30 000 lei.

Inculpatului de 33 de ani, i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani, cu amendă în mărime de 70 000 lei. Acesta și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii.

Tags: femeie șantajataProcuratura Generala a R. Moldovasantaj
Știrile zilei