Vacanţele de lux petrecute de Poroşenko şi de procurorul general al ţării au produs indignarea ucrainienilor

Publicat:

Vacanţele de lux petrecute de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi de procurorul general al ţării au provocat indignare în rândul ucrainenilor, a căror ţară se confruntă cu un puternic fenomen de corupţie la nivel înalt, relatează miercuri AFP.

La puţin timp după ce a petrecut Anul Nou în Ucraina, Poroşenko şi zece dintre apropiaţii şi amicii săi au plecat pentru şapte zile în vacanţă pe o insulă privată în arhipelagul Maldive, s-a anunţat pe 18 ianuarie la o emisiune difuzată de televiziunea ucraineană Skhemi, conform agerpres.


La două săptămâni după aceste dezvăluiri, aceeaşi emisiune a anunţat că procurorul general Iuri Luţenko şi-a petrecut vacanţele cu familia în Seychelles, plătind suma de 52.000 de euro pentru el, soţia şi fiul lor.

Citește și : SUA : Brenda Fitzgerald a demisionat din postul de directoare a CDC

Cele două anchete realizate de televiziunea Skhemi au provocat un val de indignare în ţara care se confruntă cu flagelul corupţiei, în special la nivel înalt.

‘Este timpul ca agenţiile de voiaj să creeze tururi ‘urmaţi-i pe Poroşenko şi Lutsenko’: Maldive, Seychelles, Panama’, a scris în mod ironic miercuri pe Facebook deputatul Sergii Letcenko, făcând aluzie şi la prezenţa numelui preşedintelui ucrainean în ancheta internaţională ‘Panama Papers’. Ar trebui ‘să-i trimită să urmeze acest traseu: demisie, anchetă, tribunal’, a adăugat el.

Iuri Luţenko s-a apărat miercuri afirmând că excursia sa în Seychelles a fost plătită în totalitate de fiul său, care i-ar fi făcut astfel un cadou pentru aniversarea a 30 de ani de căsnicie.

Lupta împotriva corupţiei la nivel înalt a fost una dintre revendicările majore ale mişcării proeuropene Maidan, din anii 2013-2014, şi rămâne una dintre cerinţele cheie ale sprijinului occidentalilor pentru puterea actuală, rezultată în urma acelei mişcări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.