X

Vaccinare sau test PCR negativ pentru a vizita Expoziţia universală din Dubai

Vizitatorii Expoziţiei universale din Dubai trebuie să prezinte un test PCR negativ realizat în ultimele 72 de ore sau să fie vaccinaţi pentru a putea intra în perimetrul expoziţional, conform unui anunţ făcut miercuri de organizatori, cu două săptămâni înainte de deschiderea expoziţiei, transmite AFP, potrivit agerpres

Expo 2020, care trebuia să se desfăşoare anul trecut dar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, se va deschide la 1 octombrie şi va dura până la 31 martie anul viitor. Oraşul-stat din Golf speră să atragă 20 de milioane de turişti străini.

Citește și : Teroristul care a îndoliat Franţa îşi dă drumul la gură: ‘N-a fost nimic personal!’

“Vizitatorii cu vârsta peste 18 ani trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ realizat în ultimele 72 de ore”, au anunţat organizatorii într-un comunicat.

Persoanele care deţin deja bilete la Expo 2020 şi nu fac parte din aceste două categorii se pot testa în mod gratuit în diverse locaţii din Dubai, unul dintre cele 7 principate care formează Emiratele Arabe Unite, au mai precizat ei.

Reem Al-Hashemy, directoarea generală a Expo 2020, a calificat această măsură drept “responsabilă” şi “necesară”. “În timp ce ne pregătim să primim turişti în Emirate şi vizitatori la Expo 2020, trebuie să ne bazăm pe succesele noastre în lupta împotriva Covid-19”, a adăugat ea.

Citește și :  Boris Johnson pregăteşte REMANIEREA guvernului britanic

 

Cu peste 19 milioane de doze administrate, aproximativ 80% din populaţia Emiratelor Arabe Unite este vaccinată împotriva coronavirusului. În total, Emiratele au înregistrat peste 730.000 de infecţii, dintre care 2.068 decese, cu o medie de 600 noi cazuri anunţate în ultimele zile.

Dubaiul este una dintre primele destinaţii turistice care şi-au deschis porţile pentru turiştii străini în iulie 2020. Dispunând de resurse petroliere reduse, emiratul Dubai se bazează pe sectorul turistic pentru a-şi relansa economia afectată de pandemie.

Tags: covid-19DubaiExpo 2020PCRvaccin
Categorii: Sinteze