Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor mai mici de 12 ani din Israel va începe marţi

Publicat:

Vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor din Israel cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe marţi, cu doze Pfizer/BioNtech, a anunţat vineri prim-ministrul Naftali Bennett, informează AFP, potrivit agerpres.

“De marţi, şi copiii vor putea fi vaccinaţi”, a scris Naftali Bennett pe pagina sa de Facebook, promiţând “transparenţă deplină” în această privinţă.


Citește și : Fostul preşedinte brazilian Lula da Silva a fost primit premierul spaniol

Conform studiilor clinice efectuate de Pfizer pe mii de copii, vaccinul s-a dovedit eficient în proporţie de 90,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii.

Sute de mii de doze, care trebuiau să fie livrate la jumătatea săptămânii, vor ajunge duminică, conform media israeliene.

Aproximativ 5,7 milioane dintre cei nouă milioane de israelieni, dintre care peste 80% adulţi, au primit două doze de vaccin, iar autorităţile au lansat în vară o nouă campanie pentru administrarea unei doze de rapel.

Citește și : Zeci de pasageri au profitat de escala făcută la Barcelona pentru a cere AZIL în Spania

Canada a dat vineri undă verde vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani cu Pfizer/BioNtech, iar în Statele Unite campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă a debutat la începutul lunii noiembrie. În China, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia şi Columbia, copiii cu vârsta sub 12 ani pot fi vaccinaţi cu vaccinul chinezesc Sinovac.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.