Vaccinul anti-coronavirus pentru America Latină va fi gata în primul trimestru din 2021

Publicat:

Vaccinul dezvoltat de laboratorul anglo-suedez AstraZeneca şi care urmează să fie produs în Argentina şi Mexic având ca destinaţie ţările din America Latină (cu excepţia Braziliei) ar trebui să fie gata în primul trimestru din 2021, a anunţat joi preşedintele mexican, Andrés Manuel López Obrador, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Scurtăm procesul (…), dar ne aşteptăm să avem rezultate până la sfârşitul lunii noiembrie (…) şi să începem fabricarea pentru a avea vaccinul disponibil din primul trimestru al anului viitor”, a spus liderul în cadrul unei conferinţe de presă.


Citește și: Autorităţile afgane eliberează ultimii 400 de deținuți talibani

Argentina şi Mexic vor gestiona producţia şi distribuţia în America Latină a viitorului vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat în colaborare de laboratorul AstraZeneca şi Universitatea Oxford, cu finanţare de la Fundaţia Carlos Slim. Brazilia nu este vizată, deoarece a încheiat un acord separat.

Preşedintele López Obrador a dat asigurări că vaccinul va fi ”universal şi gratuit” în Mexic. ”Toţi mexicanii vor avea acces la vaccin. Cei mai nevoiaşi nu trebuie să îşi facă griji”, a declarat preşedintele de stânga.

“Ideea nu este de a face profit, ci de a garanta accesul în America Latină”, a declarat şeful diplomaţiei mexicane, Marcelo Ebrard, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Ebrard urmează să prezideze o reuniune virtuală a Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibiene (CELAC) pentru a prezenta acordul privind vaccinul şi distribuţia acestuia în regiune, a precizat acest organism pe Twitter.

Preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, a anunţat miercuri că Argentina şi Mexic vor produce şi distribui în ţările Americii Latine, cu excepţia Braziliei, viitorul vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat în comun de laboratorul AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Citește și: Vietnamul cumpără vaccinul anti-COVID-19 din Rusia

”Laboratorul AstraZeneca a semnat un acord cu Fundaţia Slim pentru a produce între 150 şi 200 milioane de vaccinuri destinate întregii Americi Latine, cu excepţia Braziliei, ce vor fi disponibile pentru primul semestru din 2021 şi vor fi repartizate în mod echitabil între ţări, la cererea guvernelor’, a declarat Fernandez într-o conferinţă de presă. ”Producţia latino-americană va fi asigurată de Argentina şi Mexic, iar acest lucru va permite un acces rapid şi eficace pentru toate ţările din regiune”, a afirmat el în urma unei întâlniri între preşedintele Fernandez şi reprezentanţii la Buenos Aires ai AstraZeneca şi ai societăţii de biotehnologie mAbxience.

”În Argentina, AstraZeneca a ales laboratorul Masayans, care va produce reactivul vaccinului (…) Mexicul va fi responsabil cu ambalarea vaccinului şi finalizarea procesului de producţie”, a explicat miercuri Fernandez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.