X

Vaccinul AstraZeneca/Oxford ar putea fi aprobat în UE la sfârșitul acestei luni

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi-a exprimat vineri speranţa că o decizie cu privire la autorizarea celui de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 în cadrul Uniunii Europene ar putea fi luată de către autoritatea de reglementare la sfârşitul lunii ianuarie, relatează DPA şi AFP, potrivit agerpres.

Se aşteaptă ca, săptămâna viitoare, producătorul AstraZeneca/Oxford să depună o cerere pentru o autorizare condiţionată a vaccinului său împotriva COVID-19, a indicat vineri directorul EMA, Emer Cooke, într-o conferinţă la Amsterdam, unde se află sediul agenţiei.

Citește și: Ucraina impune un lockdown mai strict: Școlile și restaurantele se ÎNCHID!

O decizie privind autorizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford în Uniunea Europeană ar putea interveni la sfârşitul lunii ianuarie, a adăugat şeful EMA, în condiţiile în care agenţia se află sub presiunea statelor membre de a se dota cu suficiente vaccinuri în speranţa limitării propagării pandemiei.

Citește și: Peste 4.000 de americani au fost răpuși de coronavirus într-o singură zi

Comisia Europeană urmează după aceea să aprobe oficial vaccinul, dar această procedură este considerată mai mult o formalitate.

Tags: Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA)AstraZeneca/Oxfordcomisia europeanacoronaviruscovid-19Emer Cookeuniunea europeanavaccin
Categorii: Diaspora