Vaccinul Pfizer/BioNtech a fost aprobat pentru adolescenţii din UK

Publicat:

Agenţia pentru medicamente din Marea Britanie a extins joi autorizaţia de utilizare a vaccinului anti-COVID19 de la Pfizer/BioNtech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, după o “examinare riguroasă privind siguranţa sa”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Am analizat cu atenţie datele din studiile clinice la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani şi am ajuns la concluzia că vaccinul anti-COVID19 de la Pfizer/BioNTech este sigur şi eficient la această grupă de vârstă”, a declarat într-un comunicat directoarea generală a MHRA, June Raine, subliniind că “beneficiile acestui vaccin depăşesc toate riscurile”.


Citeşte şi: Washingtonul promite să susţină Israelul ‘INDIFERENT de guvern’ – Black News

Studiile, care au implicat 2.000 de copii din această grupă de vârstă, au arătat “că vaccinul a funcţionat la acelaşi nivel cu cel observat la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani”, a explicat profesorul Munir Pirmohamed, preşedintele Comisiei pentru medicamente de uz uman, considerând “rezultatele extrem de pozitive”.

MHRA a afirmat că revine acum comisiei responsabile cu gestionarea vaccinării să decidă dacă această grupă de vârstă trebuie imunizată.

Ţara europeană cea mai afectată de pandemie, cu aproape 128.000 de decese asociate COVID-19, Marea Britanie a organizat o campanie de imunizare masivă de peste şase luni, care a permis vaccinarea completă (cu două doze) a jumătate din populaţia adultă a ţării (peste 26 de milioane de persoane) şi cu o doză a peste 75% dintre adulţi (sau aproape 40 de milioane de persoane).

Citeşte şi: Iranul NU mai are drept de vot la Adunarea Generală a ONU – Black News

Bazată pe alte trei vaccinuri, în plus faţă de Pfizer/BioNtech, campania britanică de vaccinare nu recomandă utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 30 de ani, după temeri legate de cazuri rare de tromboză.

După un lockdown lung şi strict pe perioada iernii, Marea Britanie a cunoscut o îmbunătăţire a situaţiei sanitare care i-a permis ridicarea restricţiilor, însă în prezent se confruntă cu o creştere a cazurilor, în mare parte pusă pe seama răspândirii variantei indiene a coronavirsului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.