Vaccinul rusesc va fi produs în Italia, Spania, Franţa şi Germania

Publicat:

Fondul suveran rus (RDIF) a anunţat luni că s-a ajuns la acorduri pentru producerea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V “cu societăţi din Italia, Spania, Franţa şi Germania”, în aşteptarea omologării acestuia în Uniunea Europeană, transmite AFP, potrivit agerpres.

“În momentul de faţă au loc alte negocieri pentru creşterea producţiei în UE. Acest lucru va permite să se înceapă aprovizionarea pieţei unice europene cu Sputnik V imediat după autorizarea sa de către Agenţia europeană a medicamentelor (EMA)”, a menţionat într-un comunicat directorul RDIF Kirill Dmitriev.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Ţările de Jos s-au deschis pentru alegerile de trei zile

Responsabilul RDIF, societatea care a finanţat dezvoltarea vaccinului rus, nu a indicat numele grupurilor europene cu care s-a ajuns la acorduri.

La 9 martie a fost anunţat un prim acord de producere a vaccinului în Lombardia, Italia, cu compania farmaceutică italo-elveţiană Adienne.

Citeşte şi: Biden şi Pelosi se abţin să-l demită pe guvernatorul statului New York

Sputnik V încă nu a fost autorizat în UE, dar EMA a anunţat la 4 martie că a început să-l examineze, iar ulterior autorităţile ruse s-au declarat pregătite să furnizeze doze pentru 50 de milioane de europeni, începând din iunie.

Dmitriev a adăugat luni că Rusia este gata să “lanseze aprovizionarea ţărilor din UE care vor autoriza Sputnik V în mod independent” de EMA, cum a făcut Ungaria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.