Vaccinurile au o eficienţă de 94% împotriva variantei delta

Publicat:

Evaluarea a inclus 14.019 circumstanțe ale variantei delta – dintre care 166 au fost spitalizate – între 12 aprilie și 4 iunie, analizând internările de urgență din Anglia, relatează The Telegraph.

PHE a declarat că se desfășoară lucrări suplimentare pentru a stabili măsura în care vaccinurile de siguranță diminuează mortalitatea, totuși a declarat că se anticipează că ar fi excesivă.


Citeşte şi: Cea mai lungă vară pentru Nicolas Sarkozy! Fostul preşedinte francez îşi va afla verdictul la sfârşitul lui septembrie

Secretarul pentru sănătate și asistență socială, Matt Hancock, a declarat: „Programul nostru de vaccinare din Marea Britanie continuă în timp și a salvat deja 1000 de vieți. Este modul nostru de a ieși din această pandemie.
„Această dovadă a eficacității a două doze față de variante dezvăluie pur și simplu cât de esențial este să obții rapelul.

„Dacă în cazul în care ați primit prima doză şi totuși nu v-ați rezervat-o pe a doua, noi vă rugăm să faceți acest lucru. Va ajuta la salvarea de vieți și ne va grăbi drumul spre revenirea la normalitate “.

PHE estimează că programul de vaccinare a prevenit până în acest moment 14.000 de decese și 42.000 de spitalizări ale persoanelor în vârstă din Anglia.

„Vaccinuri extrem de eficiente”

Un examen separat din Scoția a descoperit că șansa de spitalizare din cauza variantei indiene se reduce cu 70% pentru persoanele care au fost vaccinate complet.

Informațiile la nivel național arată că, deși șansa de a fi internat în spital este dublată pentru persoanele care se infectează cu mutația indiană, vaccinurile sunt totuși foarte eficiente.

Citeşte şi: Comandoul care l-a ucis pe Khashoggi fusese pregătit în SUA

Examinarea realizată de Colegiul din Edinburgh și Public Health Scotland (PHS) arată că vaccinurile au avut o sarcină mai uşoară împotriva presiunii exercitate de varianta Kent.

Cu toate acestea, a descoperit în plus „doar câteva” teste constructive pentru cei cu vârsta de peste 65 de ani, sugerând că vaccinurilee apără în esență cele mai expuse persoane la infecţie.

Grupul scoțian a calculat că pentru persoanele care au avut două doze sau care au primit prima doză în cel puțin 4 săptămâni, șansa de a fi spitalizat cu varianta Kent a fost diminuată cu 72%, iar varianta indiană cu 62% .

În circumstanțe de vecinătate, la cel puțin două săptămâni după a doua doză, s-a descoperit că vaccinul Pfizer/BioNTech asigură 79% siguranță împotriva unei infecții din varianta indiană, spre deosebire de 92% față de varianta Kent.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca a asigurat 60% din siguranță împotriva unei infecții cu varianta indiană, spre deosebire de 73% pentru varianta Kent.

Dr. Jim McMenamin, directorul resposabil la nivel național de la PHS, a declarat: „Se pare că indică faptul că varianta delta îmbunătățește șansele de spitalizare. Cu toate acestea, observăm că vaccinurile noastre sunt totuși extrem de eficiente.

Aceste rezultate prezintă o încurajare timpurie că două doze de vaccinuri Pfizer/BioNTech sau Oxford/AstraZeneca reduc în mod considerabil șansa unei infecții către fiecare variantă alfa sau noua tulpină delta.

Descoperirile au fost publicate ca o scrisoare de analiză în revista de specialitate The Lancet.

Cercetătorii au declarat că o întârziere până la eliminarea tuturor restricţiilor ar presupune că mai mulți indivizi ar putea primi a doua doză de vaccin și ar putea obține astfel o siguranță suplimentară. Prof. Aziz Sheikh, director al Institutului Usher și profesor de analiză și creștere a îngrijirilor majore la Colegiul din Edinburgh, a declarat: „Obținerea de doze individuale este esențială pentru a ajunge la acest obiectiv”.

„Dacă există o întârziere, aceasta ne poate oferi șansa de a extinde protecția, iar pentru indivizii care au doar o doză a vaccinului, ceea ce ne-am dori este un interval de timp în care ei își poată maximiza răspunsul imunitar”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.