X

Vaccinurile au o eficienţă de 94% împotriva variantei delta

Evaluarea a inclus 14.019 circumstanțe ale variantei delta – dintre care 166 au fost spitalizate – între 12 aprilie și 4 iunie, analizând internările de urgență din Anglia, relatează The Telegraph.

PHE a declarat că se desfășoară lucrări suplimentare pentru a stabili măsura în care vaccinurile de siguranță diminuează mortalitatea, totuși a declarat că se anticipează că ar fi excesivă.

Citeşte şi: Cea mai lungă vară pentru Nicolas Sarkozy! Fostul preşedinte francez îşi va afla verdictul la sfârşitul lui septembrie

Secretarul pentru sănătate și asistență socială, Matt Hancock, a declarat: „Programul nostru de vaccinare din Marea Britanie continuă în timp și a salvat deja 1000 de vieți. Este modul nostru de a ieși din această pandemie.
„Această dovadă a eficacității a două doze față de variante dezvăluie pur și simplu cât de esențial este să obții rapelul.

„Dacă în cazul în care ați primit prima doză şi totuși nu v-ați rezervat-o pe a doua, noi vă rugăm să faceți acest lucru. Va ajuta la salvarea de vieți și ne va grăbi drumul spre revenirea la normalitate “.

PHE estimează că programul de vaccinare a prevenit până în acest moment 14.000 de decese și 42.000 de spitalizări ale persoanelor în vârstă din Anglia.

„Vaccinuri extrem de eficiente”

Un examen separat din Scoția a descoperit că șansa de spitalizare din cauza variantei indiene se reduce cu 70% pentru persoanele care au fost vaccinate complet.

Informațiile la nivel național arată că, deși șansa de a fi internat în spital este dublată pentru persoanele care se infectează cu mutația indiană, vaccinurile sunt totuși foarte eficiente.

Citeşte şi: Comandoul care l-a ucis pe Khashoggi fusese pregătit în SUA

Examinarea realizată de Colegiul din Edinburgh și Public Health Scotland (PHS) arată că vaccinurile au avut o sarcină mai uşoară împotriva presiunii exercitate de varianta Kent.

Cu toate acestea, a descoperit în plus „doar câteva” teste constructive pentru cei cu vârsta de peste 65 de ani, sugerând că vaccinurilee apără în esență cele mai expuse persoane la infecţie.

Grupul scoțian a calculat că pentru persoanele care au avut două doze sau care au primit prima doză în cel puțin 4 săptămâni, șansa de a fi spitalizat cu varianta Kent a fost diminuată cu 72%, iar varianta indiană cu 62% .

În circumstanțe de vecinătate, la cel puțin două săptămâni după a doua doză, s-a descoperit că vaccinul Pfizer/BioNTech asigură 79% siguranță împotriva unei infecții din varianta indiană, spre deosebire de 92% față de varianta Kent.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca a asigurat 60% din siguranță împotriva unei infecții cu varianta indiană, spre deosebire de 73% pentru varianta Kent.

Dr. Jim McMenamin, directorul resposabil la nivel național de la PHS, a declarat: „Se pare că indică faptul că varianta delta îmbunătățește șansele de spitalizare. Cu toate acestea, observăm că vaccinurile noastre sunt totuși extrem de eficiente.

Aceste rezultate prezintă o încurajare timpurie că două doze de vaccinuri Pfizer/BioNTech sau Oxford/AstraZeneca reduc în mod considerabil șansa unei infecții către fiecare variantă alfa sau noua tulpină delta.

Descoperirile au fost publicate ca o scrisoare de analiză în revista de specialitate The Lancet.

Cercetătorii au declarat că o întârziere până la eliminarea tuturor restricţiilor ar presupune că mai mulți indivizi ar putea primi a doua doză de vaccin și ar putea obține astfel o siguranță suplimentară. Prof. Aziz Sheikh, director al Institutului Usher și profesor de analiză și creștere a îngrijirilor majore la Colegiul din Edinburgh, a declarat: „Obținerea de doze individuale este esențială pentru a ajunge la acest obiectiv”.

„Dacă există o întârziere, aceasta ne poate oferi șansa de a extinde protecția, iar pentru indivizii care au doar o doză a vaccinului, ceea ce ne-am dori este un interval de timp în care ei își poată maximiza răspunsul imunitar”.

Tags: Aziz SheikhColegiul din EdinburghJim McMenaminlondrammarea britanieMatt HancockPublic Health Scotland (PHS)vaccinvarianta Kentvarinta delta
Categorii: Externe