Văduva lui Helmut Kohl refuză să răspundă Arhivei Naţionale germane

Publicat:

La opt luni după decesul fostului cancelar federal german Helmut Kohl, Arhiva Naţională a Germaniei nu a primit din partea văduvei acestuia, Maike Kohl-Richter, niciun răspuns privind posibile documente oficiale care ar exista în locuinţa lor, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

‘Nu am primit deocamdată vreun răspuns de la văduvă’, a declarat directorul Arhivei Naţionale a Germaniei, Michael Hollmann.


Citeşte şi: Şeful diplomaţiei germane îl critică dur pe posibilul său succesor

Hollmann a declarat că i-a scris lui Kohl-Richter în iunie 2017, oferindu-se să o ajute cu documentele şi subliniind că orice document referitor la perioada de guvernare a lui Kohl constituie ‘un înscris public’ şi ar trebui păstrat în arhiva naţională.

‘Nu voi face nimic mai mult’, a spus Hollmann, adăugând că va aştepta ca biroul cancelarului federal să preia cazul.

El a declarat că scrisoarea lui a avut menirea să prevină criticile conform cărora Arhiva Naţională nu a făcut nimic pentru ca documentele să ajungă în arhivele partidului politic al lui Kohl, unde ar avea un acces mai limitat pentru public.

‘De asemenea, nu voi permite să fiu folosit de familia Kohl’, a declarat Hollmann, cu referire la certurile postume dintre Kohl-Richter şi cei doi fii ai lui Kohl.

Kohl-Richter a declarat într-un interviu publicat în ianuarie în revista Stern că Helmut Kohl i-a lăsat ei prin testament munca lui de o viaţă, făcând din ea unicul moştenitor şi agent exclusiv.

Citeşte şi: Italia. Ciocniri violente între poliţişti şi membri unei grupări de extremă dreapta

Ea a declarat că era important pentru Helmut Kohl ‘ca moştenirea lui să rămână în acelaşi loc şi să fie uşor accesibilă’. Ea a purtat discuţii cu privire la felul în care să facă acest lucru, dar decizia referitoare la înfiinţarea unei Fundaţii Helmut Kohl nu ar trebui să fie luată în grabă.

Fiul lui Kohl, Walter, a sugerat înfiinţarea unei fundaţii într-un spaţiu neutru, cum este Arhiva Naţională.

Cuplul a locuit împreună în suburbia Oggersheim din oraşul Ludwigshafen din landul Renania. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.