Val de caniculă în India. Temperaturile au atins 40 de grade Celsius

Publicat:

Temperaturile din India au atins 40 de grade Celsius, iar valul de căldură continuă. Pe de altă parte, furtunile de nisip afectează China, Coreea de Sud și Japonia, iar în SUA a căzut grindină de peste 10 centimetri , informează mediafax.

Valul de căldură care a afectat statele Bengalul de Vest, Bihar și Andhra Pradesh din India este prognozat să continue și în cursul săptămânii viitoare. Temperaturi de 40C în timpul zilei au fost înregistrate timp de mai multe zile consecutive în aceste regiuni, cu aproximativ 5 grade peste media sezonieră.


Citește și : G7 a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi creşterea energiei electrice

Căldura excesivă este legată de un val de aer dinspre nord-vest, care aduce, de asemenea, condiții mult mai uscate decât de obicei. Autoritățile au sfătuit populația să fie atentă la sănătate, menținându-se hidratată, purtând haine ușoare și evitând mâncarea de pe stradă, care ar putea să se strice repede în aceste condiții. De asemenea, autoritățile au închis școlile și universitățile timp de o săptămână, după ce mai mulți elevi s-au plâns de dureri de cap.

Între timp, în China, furtunile de nisip care afectează de săptămâni întregi unele zone amenință să se extindă în alte părți ale Asiei. O mare parte din nisip și praf provine din deșertul Gobi, care se află la granița dintre Mongolia și China, notează The Guardian.

Shanghaiul a fost deosebit de afectat în ultima lună, concentrația de particule mai mari cunoscute ca PM10 ajungând de peste 46 de ori mai mare decât nivelul de siguranță recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Acest lucru a dus la avertismente privind calitatea aerului, la reducerea vizibilității și la acoperirea multor suprafețe cu un praf fin.

Coreea de Sud și Japonia au fost, de asemenea, afectate. Seulul a înregistrat niveluri duble de PM10 față de pragul pe care guvernul îl consideră “foarte nesănătos”.

Furtunile de nisip au devenit mai frecvente în ultimele decenii, din cauza unei combinații de temperaturi în creștere și de precipitații reduse în deșertul Gobi.

Citește și : Polonia interzice importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

De asemenea, SUA au avut parte de furtuni de scurtă durată, dar cu impact, în weekend. Grindină de dimensiuni mari, cu diametrul de aproape 3 centimetri, a fost raportată în mai multe părți din Missouri, alături de vânt puternic, cu rafale de până la 97 de km/h, care au provocat pagube.

Grindină de peste 10 centimetri a fost raportată în apropierea orașului Arcola, iar alta de aproape 8 centimetri în apropierea orașului Golden City.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.