X

VAL de CRITICI la adresa lui Ted Cruz, după ce a zburat fără mască pe o cursă de linie

Compania American Airlines l-a contactat pe senatorul republican din Texas Ted Cruz, un apropiat al lui Donald Trump, pentru a-i reaminti regulile după ce a fost fotografiat fără mască la bordul unuia din avioanele sale, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Aşa cum facem în astfel de situaţii, am cerut detaliile acestui caz, şi chiar dacă politica noastră nu se aplică atunci când un pasager mănâncă sau bea, l-am contactat pe senatorul Cruz pentru a-i transmite importanţa acestei politici în cadrul angajamentului nostru de a proteja sănătatea şi securitatea pasagerilor”, a precizat serviciul de presă al American Airlines.

Citeşte şi: România ÎŞI SUSPENDĂ activitatea Secţiei Consulare la Washington

O fotografie postată pe Twitter de către un pasager îl arată pe senator cu un pahar de cafea şi cu telefonul în mână, fără să se vadă vreo mască.

“Pentru a contribui la promovarea securităţii, senatorul Cruz poartă o mască în timpul deplasărilor sale şi practică distanţa socială când acest lucru este posibil”, a dat asigurări pentru AFP o purtătoare de cuvânt a senatorului.

Potrivit acesteia, “în conformitate cu politicile companiilor aeriene, el îşi scoate temporar masca atunci când mănâncă sau bea”.

“Ieri, în timpul zborului, şi-a scos masca pentru a bea şi a pus-o înapoi după aceea. Trebuie să folosim cu toţii măsuri de bun-simţ pentru a încetini răspândirea virusului”, a adăugat ea.

“Pentru bunăstarea clienţilor noştri şi a membrilor echipei noastre, cerem ca măştile să fie purtate la bord şi aşteptăm de la clienţii noştri să respecte politicile noastre atunci când aleg să călătorească împreună cu noi”, a insistat la rândul său American Airlines.

Compania a refuzat să spună cu ce cursă călătorea duminică Ted Cruz şi dacă el a purtat efectiv mască înainte şi după ce a fost văzut bându-şi cafeaua.

Citeşte şi: Ziua Franţei este sărbătorită sobru; Macron îşi prezintă planul post-epidemie

În SUA, purtatul măştii a deveni un subiect politic. Pentru prima dată de la începutul crizei sanitare, preşedintele Donald Trump a consimţit sâmbătă să poarte în public mască în timpul unei vizite la un spital.

Numeroşi oameni de ştiinţă au făcut apel la oficialii politici americani să dea exemplu şi să poarte mască, în contextul în care pandemia recâştigă teren în sudul şi vestul ţării.

În Texas, guvernatorul republican Greg Abbott a introdus obligativitatea purtatului de mască în locurile publice, o măsură faţă de care s-a opus mult timp.

Tags: American AirlinesDonald TrumpGreg AbbottmascaSUATed Cruz
Categorii: Știrile zilei