Val de demisii în administraţia Biden din cauza ofensivei israeliene în Gaza

Publicat:

Val de demisii în administraţia Biden din cauza ofensivei israeliene în Gaza

Cel puţin 12 angajaţi ai Administraţiei Statelor Unite şi-au dat demisia în ultimele luni din cauza sprijinului preşedintelui Joe Biden pentru ofensiva israeliană asupra Fâşiei Gaza, au anunţat marţi foştii angajaţi în prima declaraţie comună pe care au emis-o de la începutul conflictului, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Suntem foşti oficiali ai guvernului Statelor Unite care au demisionat din poziţiile noastre în ultimele nouă luni din cauza îngrijorării noastre serioase cu privire la politica SUA pe fondul crizei din Gaza”, au explicat aceştia.


Citeşte şi: NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina – Stiripesurse.md

Semnatarii susţin că poziţia lui Biden în acest război este “un eşec şi o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite”, pe lângă faptul că trimiterea de arme către Israel face ca ţara nord-americană să fie “complice la crimele şi foametea împotriva populaţiei palestiniene”.

Val de demisii în administraţia Biden din cauza ofensivei israeliene în Gaza

Declaraţia este semnată de 12 persoane, între care şi Josh Paul, care a demisionat în octombrie anul trecut din funcţia sa la Departamentul de Stat, unde gestiona transferul de arme către alte ţări, devenind primul oficial care a demisionat public din cauza războiului din Gaza.

Există însă şi nume necunoscute până acum, precum Maryam Hassanein, asistent special la Departamentul de Interne care şi-a dat demisia marţi, şi Anna Del Castillo, care şi-a părăsit funcţia de director adjunct al Biroului de Management al Casei Albe în aprilie, dar a cărei demisie a fost anunţată marţi.

Printre semnatari se numără şi membri ai Forţelor Armate, cum ar fi Mohammed Abu Hashem, sergent major în Forţele Aeriene care şi-a dat demisia după ce mătuşa sa din Gaza a fost ucisă aparent cu armament de fabricaţie americană.

Diplomata Hala Rharrit, care până în aprilie a fost purtător de cuvânt în limba arabă pentru Departamentul de Stat, şi-a dat şi ea demisia.

Val de demisii în administraţia Biden din cauza ofensivei israeliene în Gaza

Cei 12 foşti oficiali au susţinut în declaraţie că guvernul “încalcă în mod intenţionat mai multe legi americane şi încearcă să denatureze faptele şi să folosească lacune juridice pentru a menţine fluxul de arme către Israel”.

Ei le-au cerut, de asemenea, angajaţilor Administraţiei care sunt nemulţumiţi de politica faţă de Gaza “să vorbească” şi “să continue să facă presiuni” pentru ca lucrurile să se schimbe. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

Marine Le Pen îl critică pe Kylian Mbappe: Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.