Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID

Publicat:

  • Alianța EcoHealth a primit un nou grant de 650.000 USD, pe 5 ani, în august
  • Finanțarea va face ca grupul să studieze coronavirusurile și liliecii din Asia de Sud-Est
  • Este același tip de cercetare despre care mulți cred că este legat de originea Covid
  • EcoHealth Alliance era cunoscută anterior că folosește Institutul de Virologie Wuhan în cercetările sale

Oficialii americani din domeniul sănătății au acordat unei organizații de cercetare extrem de controversate încă o subvenție de 650.000 de dolari (580.000 lire sterline) pentru a experimenta virusuri asemănătoare Covid – în ciuda temerilor ca o activitate riscantă similară ar fi declanșat de fapt pandemia, relatează Daily Mail.

EcoHealth Alliance, condusă de zoologul britanic Peter Daszak, a finanțat studii în Wuhan – orașul chinez în care a început pandemia – asupra coronavirusurilor manipulate.


O astfel de cercetare, cunoscută sub numele de „câștig de funcție”, poate vedea viruși proiectați în mod deliberat pentru a deveni mai periculoși pentru oameni.

Experimentul de cinci ani al EcoHealth Alliance va investiga „potențialul apariției viitoare a coronavirusului liliecilor” în Asia, oamenii de știință pregătiți să cotrobăie prin peșterile din Myanmar, Laos și Vietnam în scopul de a preveni o nouă criză virală.

Grantul a fost acordat luna trecută de Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID), care este încă condus de Dr. Anthony Fauci.

Se știe că doctorul Fauci este un apropiat al doctorului Daszak, care i-a mulțumit consilierului medical șef al guvernului american care acum este gata să plece din funcţie, pentru că a minimizat teoriile conform cărora Covid ar fi putut fi creat într-un laborator.

Se spune că EcoHealth Alliance a primit 60 de milioane de dolari (53,5 milioane de lire sterline) în numerar federal în ultimul deceniu. O parte din acești bani au fost direcționați direct către Institutul de Virologie din Wuhan.

EcoHealth Alliance, run by British zoologist Peter Daszak, funded studies in Wuhan – the Chinese city where the pandemic began – on manipulated coronaviruses. The boss of EcoHealth Alliance, Peter Daszak, shown left, is known to be close to Dr Anthony Fauci (right)

Justificarea grantului spune că cercetările anterioare în acest domeniu „identifică regiunea de graniță din sudul Chinei, Myanmar, Laos și Vietnam ca fiind cu risc ridicat pentru apariția viitoare a noilor coronavirusuri și locul potențial de unde SARS-CoV-2 s-a răspândit pentru prima dată ‘de la lilieci la oameni’.

Cercetarea va include, de asemenea, testarea comunităților care trăiesc în imediata apropiere a vieții sălbatice din Asia de Sud-Est pentru coronavirus.

Potrivit site-ului NIHs, cercetarea va include furnizarea de secvente virale si izolate pentru utilizare in dezvoltarea vaccinului.

Scopul principal al cercetării este descris ca efectuarea de „sondaje comunitare și eșantionare biologică a oamenilor expuși frecvent la fauna sălbatică din Myanmar, Laos și Vietnam, pentru a găsi dovezi serologice ale răspândirii”.

Celălalt obiectiv principal va include „prelevarea de probe și screening PCR a liliecilor și a altor animale sălbatice în locurile de supraveghere comunitară”.

Noua cercetare poate „de asemenea să ofere date despre rezervoarele faunei sălbatice și despre evenimentele de propagare a comunității care au relevanță pentru originea COVID-19”, potrivit unei secțiuni a raportului NIH.

O altă secțiune spune: „În sfârșit, vom furniza rapid secvențe virale și izolate pentru utilizare în dezvoltarea vaccinurilor și terapiior”.

Scopul pe termen lung al unor proiecte precum acesta este de a ajuta la pregătirea globală în cazul unei alte pandemii globale, anunţă NIH.

Laborator, Covid, Wuhan
The new study will see Daszak’s outfit investigating bats and other coronaviruses in the wild. It will run until August 2027
Daszak leaves his hotel after the World Health Organization (WHO) team wrapped up its investigation into the origins of the COVID-19 coronavirus in Wuhan in China’s central Hubei province on February 10, 2021

Mai multe detalii despre rolul cercetătorului britanic Daszak în facilitarea cercetării riscante despre coronavirus în China au fost dezvăluite într-un raport din aprilie.

Ei au subliniat modul în care Alianța sa EcoHealth a strâns milioane din subvenții federale.

Grupul lui Daszak, care a evoluat în mod bizar de la o organizație non-profit de salvare a lamanaților la un campion de top al cercetării virale privind câștigul de funcție în timp ce urmărea finanțarea federală, a fost mult timp în centrul întrebărilor despre originile Covid.

Raportul stufos care a fost publicat în Vanity Fair, bazat pe zeci de interviuri și peste 100.000 de documente interne scurse din interior, detalia modul în care EcoHealth a funcționat într-o lume a „acordurilor de grant tulbure, supraveghere slabă și urmărirea fondurilor guvernamentale pentru progres științific, în parțial prin promovarea cercetării riscului în creștere abruptă”.

Raportul nu a oferit dovezi concludente dacă Covid s-a scurs din laboratorul din Wuhan, care a lucrat îndeaproape cu EcoHealth, sau a fost transmis oamenilor de către un animal într-un eveniment de „deversare naturală”, așa cum de mult timp insistă Daszak.

Dar evidențiază până unde Daszak – și doctorul Fauci, a cărui agenție a ajutat la finanțarea cercetării sale – au încercat să pună la îndoială teoria originii laboratorului și să minimizeze rolul potențial al cercetării riscante pe care EcoHealth a susținut-o în Wuhan.

A researcher swabs a bat’s mouth to take samples at Sai Yok National Park in Kanchanaburi province, west of Bangkok, Thailand

În 2014, Institutul Național de Sănătate a aprobat un grant de 3,7 milioane de dolari pentru EcoHealth, sub titlul ‘Înțelegerea riscului de apariție a coronavirusului liliecilor’, al cărui scop a fost crearea unui fel de sistem de avertizare timpurie a pandemiei.

Cercetarea a implicat colectarea coronavirusurilor de lilieci în China și studierea acestora la Institutul de Virologie din Wuhan (WIV), precum și amestecarea componentelor virusurilor asemănătoare SARS de la diferite specii pentru a crea o nouă himeră care a fost capabilă să infecteze direct celulele umane.

Permiterea unor astfel de cercetări riscante să continue la laboratorul din Wuhan a fost „pur și simplu o nebunie, în opinia mea”, a declarat Jack Nunberg, directorul Centrului de Biotehnologie Montana, pentru Vanity Fair.

„Motivele sunt lipsa de supraveghere, lipsa de reglementare, mediul din China”, a spus el. „Deci asta este ceea ce o trimite direct pe tărâmul unui „NU, asta NU ar trebui să se întâmple”.

Confruntându-se cu un deficit de finanțare atunci când anumite granturi au expirat, EcoHealth a înaintat în 2018 o propunere de cercetare și mai ambițioasă Agenției pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării sau DARPA.

Planul intitulat ‘Project DEFUSE’ a implicat parteneriatul cu WIV pentru a proiecta coronavirusurile liliecilor să fie mai mortale, prin inserarea de caracteristici genetice care sunt similare cu cele găsite în SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid.

În răspunsul lor, oficialii DARPA au criticat planul ca fiind riscant pentru că nu a reușit să abordeze preocupările etice, legale și sociale semnificative, refuzând să elibereze grantul de 14,2 milioane de dolari.

Daszak a fost, de asemenea, acuzat că a fost fără scrupule în încercarea lui de a obține bani de grant NIH de la Fauci pentru cercetarea EcoHealth.

El l-ar fi invitat pe Fauci la evenimente EcoHealth care au fost descrise pe invitații ca fiind „educative”, în ciuda faptului că oficialii nonprofit le-au numit „evenimente de cultură” în care ar trebui să facă legătura cu „potenţiali finanțatori federali”.

Grupul ar fi cheltui aproximativ 8.000 de dolari pentru fiecare eveniment de „cultivare”.

„Aceste tipuri de evenimente sunt comune în rândul multor organizații neguvernamentale și nonprofit, care depind atât de donatori publici, cât și privați pentru sprijin”, a declarat Daszak revistei, apărând părțile implicate.

De asemenea, Daszak l-a lăudat în mod repetat pe Fauci, cerându-i să servească drept „ principal vorbitor” la anumite evenimente EcoHealth.

În aprilie 2020, Daszak a intrat în colimator în aprilie 2020, când au apărut teorii despre originea COVID.

Un reporter l-a întrebat pe președintele de atunci, Donald Trump, în timpul unui briefing de presă Covid de ce guvernul SUA ar sprijini un grant de 3,7 milioane de dolari pentru un laborator din China.

„Vom încheia această subvenție foarte repede”, a răspuns Trump, stârnind o întrebare ulterioară, din partea unui alt reporter, adresată lui Fauci despre posibilitatea ca un laborator să fie responsabil de criza Covid.

Dr Fauci, a răspuns, susținând că un „grup de virologi evoluționari cu înaltă calificare” a stabilit că virusul este „total în concordanță cu un salt al unei specii de la un animal la un om”.

A doua zi, se pare că Daszak i-a trimis un e-mail doctorului Fauci pentru a-i mulțumi pentru că „s-a ridicat în mod public și a afirmat că dovezile științifice susțin o origine naturală a Covid-ului dintr-o trecere de la lilieci la om, nu o scurgere de laborator de la Institutul de Virologie din Wuhan”.

Dr. Fauci i-a întors mulţumirile omului de știință.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.