Val de omagii în Australia după moartea vedetei pop Olivia Newton-John

Publicat:

Australienii s-au declarat marţi şocaţi şi întristaţi când au aflat vestea decesului legendei pop din anii ’70 şi ’80 Olivia Newton-John, vedeta celebrului musical ”Grease”, la vârsta de 73 de ani, în reşedinţa sa din sudul Californiei, informează Reuters, potrivit agerpres.

Începând cu prim-ministrul Australiei, omagiile dedicate artistei recompensate cu patru trofee Grammy şi care a crescut în Australia au curs în valuri. A fost lăudată pentru munca sa pasionată pentru promovarea cercetării şi îngrijirilor în domeniul cancerului după ce s-a luptat cu această boală timp de de 30 de ani.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

În Sydney, rezidenţii laolaltă cu turiştii au împărtăşit amintiri dragi din vremea copilăriei marcate de melodii din repertoriul lui Newton-John, printre care piese precum ”Physical” şi ”Hopelessly Devoted to You”.

”M-am uitat (la ”Grease”) de nenumărate ori când eram copilă şi adolescentă, aşa că da, este un mare şoc. Este o legendă a Australiei, foarte trist, mult prea tânără pentru a muri”, a declarat în Sydney Clara Zwack, o cercetătoare ştiinţifică.

Televiziunea australiană a fost invadată cu numeroase cereri de a difuza piesa lui Newton-John din 1980 ”Xanadu”, din coloana sonoră a filmului cu acelaşi titlu.

Vedeta pop a fost diagnosticată cu cancer în 1992, iar în 2017 a dezvăluit că boala s-a extins în regiunea lombară, artista fiind nevoită să-şi anuleze concertele.

Decesul Oliviei Newton-John survine după ce Australia a mai pierdut alte două personalităţi din domeniul muzicii într-un interval de doar o săptămână – Judith Durham, vocalista trupei The Seekers, şi cântăreaţa şi compozitoarea indigenă Archie Roach.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

”A făcut atât de multe pentru Australia…centrele de sănătate din Melbourne, aşa că da, e un mare şoc şi tristeţe”, a spus Lynette, o rezidentă de 69 de ani din Sydney.

Prim-ministrul Anthony Albanese a numit-o pe Newton-John ”o strălucire veselă în vieţile noastre”.

”Moştenirea ei va dăinui, în muzica şi filmele ei, în convingerea ei că într-o zi va fi descoperit leacul pentru cancer”, a scris Albanese pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.