X

Un nou val de violenţe în estul separatist prorus al Ucrainei; trei morți și nouă răniți

Trei persoane au fost ucise şi nouă au fost rănite în estul separatist prorus al Ucrainei, afectat de un nou val de violenţe, fără precedent în acest an, au anunţat luni autorităţile ucrainene şi rebelii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aceste noi victime cresc la nouă numărul deceselor înregistrate în cinci zile în estul Ucrainei, unde situaţia continuă să se deterioreze de joia trecută.

Citește și : SUA: Autorul atacului din Texas a studiat anterior cazuri de atacuri în masă

‘Situaţia de săptămâna trecută a fost, în multe privinţe, cea mai gravă pe care am văzut-o anul acesta. În total, am înregistrat 7.700 de încălcări ale armistiţiului’, a scris luni pe Twitter misiunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), desfăşurată în Ucraina.

Doi militari ucraineni au fost ucişi şi patru au fost răniţi în satul Pivdenne, la circa 40 de kilometri de oraşul bastion al separatiştilor, Doneţk, a anunţat armata ucraineană într-un comunicat.

Cei doi soldaţi au fost ucişi într-o confruntare cu o ‘grupare de recunoaştere şi sabotaj’ separatistă, descoperită la periferia acestui sat controlat de Kiev, potrivit aceleiaşi surse.

La rândul lor, autorităţile separatiste au anunţat că un combatant a fost ucis şi un altul a fost rănit în confruntări ‘pe linia frontului’ în regiunea Doneţk, fără a oferi alte detalii, a informat agenţia oficială rebelă DAN.

Patru civili au fost de asemenea răniţi la Gorlivka, oraş sub controlul separatiştilor, situat la 30 de kilometri nord-est de localitatea Doneţk, a precizat sursa citată.

Conflictul declanşat în aprilie 2014 în Ucraina s-a soldat în total cu circa 10.000 de morţi şi aproximativ 24.000 de răniţi. Kievul şi statele occidentale acuză Rusia că îi sprijină militar pe rebeli, acuzaţie respinsă de Moscova.

Citește și : Polonia: Lech Walesa își exprimă sprijinul pentru persoanele cu dizabilităţi care protestează pentru ‘o viaţă demnă’

Tags: OSCEprorusseparatisttwitterucrainaViolente
Categorii: Diaspora