X

Valentin Borodachi și-a înregistrat grupul de inițiativă la CEC

Valentin Borodachi și-a înregistrat grupul de inițiativă la CEC

Valentin Borodachi și-a înregistrat, sâmbătă, 24 august, la Comisia Electorală Centrală (CEC), grupul de inițiativă care va colecta semnături în susținerea sa la funcția de președinte al R. Moldova. Acesta este membru al partidului Acasă Construim Europa (PACE) al lui Gheorghe Cavcaliuc, dar a declarat că va candida independent pentru că formațiunea „nu prea face treabă”.

Contactat de Ziarul de Gardă, Valentin Borodachi, de meserie economist, spune că este „activist civic de 10 ani și vlogger de șase ani”. În 2021, Valentin Borodachi se dorea deputat, numele acestuia se regăsea pe lista PACE, potrivit zdg.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Acesta menționează că nu știe dacă va reuși să colecteze semnăturile necesare, dar va merge „cu mașina de ocazie” prin țară pentru a încerca să convingă 10 mii de cetățeni să semneze pentru candidatura sa. Întrebat din ce fonduri planifică să facă campanie, Valentin Borodachi spune că „din banii proprii”.

Valentin Borodachi menționează că va susține referendumul de aderare la UE și își va îndemna susținătorii să o facă. Totodată, aspiră la funcția de președinte al R. Moldova pentru a îndeplini una din prioritățile sale – „prețurile cum era pe timpuri”, explicând: „de exemplu, dacă o maioneză costă 15 lei la nord, așa să fie și la Chișinău”.

 

Pe paginile administrate de Valentin Borodachi pe rețelele de socializare și YouTube, inclusiv la așa-numita „Televiziunea Oamenilor Simpli și Liberi” (Tos.TV), acesta face publice „istorii scandaloase” și, potrivit sloganului său, face „din scandal o primăvară”.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Pe canalul său de YouTube este un video numit „Părinții elevilor de la Gimnaziul din s. Drochia se plîng pe Directoare”. Imaginile datează din februarie 2024 și prezintă o serie de acuzații la adresa șefei instituției de învățământ din localitate. Peste câteva luni, a survenit decesul directoarei gimnaziului „Dumitru Roman”, din satul Drochia, raionul Drochia. Natalia Manea a fost găsită fără suflare în sala de sport a instituției. Candidatul la fotoliul de președinte al țării spune că „nu are nicio legătură”.

Tags: MoldovapresedinteValentin Borodachi
Politică