VIDEO Valeriu Pașa: „Ceban a lăsat familiile sărace fără compensații la căldură”

Publicat:

Valeriu Pașa: „Ceban a lăsat familiile sărace fără compensații la căldură”

Primăria municipiului Chișinău a scos compensațiile la căldură, familiilor cu venituri mici. Bugetul provizoriu a fost aprobat de adjunctul primarului, Ion Ceban. În opinia lui Valeriu Pașa “ceea ce face Ceban este abuz de serviciu și samovolnicie”. Anul trecut de aceste compensații au beneficiat 22 de mii de familii.

Citește și Averea unui deputat din AP a UTA Găgăuzia – în vizorul ANI


În 2022 pentru compensații la încălzirea locuințelor în perioada rece în bugetul municipal au fost prevăzuți – 90 milioane de lei. Pentru anul 2023 a fost aprobat în buget – 150 milioane de lei. Iar în bugetul provizoriu pentru 2024 sunt tot 150 milioane. Numai că, facturile chișinăuienilor emise de Termoelectrica pentru luna decembrie 2023 nu includ aceste compensații.

Peste 22 mii de familii au beneficiat de acest ajutor în sezonul rece 2021-2022. Aceste compensații vizează cei mai săraci locuitori (cu venituri sub 3 mii lei) și erau repartizați în baza unui regulament aprobat de CMC în 2021.

Potrivit lui Valeriu Pașa, unii angajați ai primăriei spun neoficial că aceste compensații nu se dau pentru că CMC nu a votat să prelungească acest regulament, iar o altă cauză ar fi că bugetul pentru 2024 nu a fost aprobat deocamdată. Doar că, este fals că nu există un buget aprobat.

Conform legii, primarul aprobă un buget provizoriu în baza parametrilor din anul precedent, până votează consiliul un buget nou. Astfel, în baza delegării din partea lui Ivan Ceban, pe data de 29 decembrie 2023, viceprimarul Ilie Ceban a aprobat bugetul provizoriu pentru anul 2024.

Iar primăria este obligată să îl respecte. În acest buget sunt bani prevăzuți pentru compensații – 150 milioane.

Valeriu Pașa, este de părere că pentru ,,samavolnicie” procuratura ar trebui să le deschidă dosare celor care au luat decizii care contravin legii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

VIDEO – Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM

VIDEO - Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus președintei Republicii Moldova eliberarea...

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord Un troleibuz cu circa 40 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.