X

Valeriu Pleșca, atac la adresa CEC: Această campanie vizează subminarea imaginii și a candidaturii mele

Valeriu Pleșca, atac la adresa CEC: Această campanie vizează subminarea imaginii și a candidaturii mele

Valeriu Pleșca, candidatul desemnat de Partidul Social Democrat European (PSDE) la funcția de Președinte al Republicii Moldova, s-a adresat, în mod public, către: Janis Mazeiks, Șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova; Kelly Keiderling, Șefă a Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoare, după ce Comisia Electorală Centrală a exclus de pe ordinea de zi cererea de înregistrare a grupului de inițiativă, informează OFICIAL. 

Valeriu Pleșca a declarat următoarele:

“În calitatea mea de candidat desemnat de Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat European (PSDE) pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, mă simt impus să mă adresez către Dumneavoastră în legătură cu situația deosebit de gravă în care am ajuns în calitate de candidat desemnat, potrivit oficial.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Urmare a procedurilor statutare și legale, Consiliul Politic Național al Partidul Social Democrat European a decis să mă aleagă drept candidat pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Documentele necesare pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidaturii mele au fost depuse la Comisia Electorală Centrală (CEC) în conformitate cu procedurile legale. În pofida acestui fapt, în ședința de astăzi, 23 august 2024, subiectul respectiv a fost exclus din ordinea de zi. Secretarul CEC, doamna Dana Munteanu, a motivat această hotărâre prin faptul că CEC se află în așteptarea unor informații suplimentare pe subiectul dat de la instituțiile statului. O decizie care trezește semne mari de întrebare în condițiile în care CEC este o instituție electorală independentă.

Decizia CEC se înscrie în seria de atacuri denigratoare la adresa mea și a PSDE, apărute în spațiul public după anunțarea intenției de a candida la scrutinul prezidențial. Această campanie vizează subminarea imaginii și a candidaturii mele.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Reieșind din aspirațiile mele europene, solicităm respectuos intervenția și monitorizarea Dumneavoastră pentru a asigura desfășurarea corectă și legală a alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.”

Tags: CECValeriu Pleșca
Politică