Valoarea gazului rusesc pentru R. Moldova va scădea în august la 527 de dolari per mia de metri cubi

Publicat:

Valoarea gazului rusesc pentru R. Moldova va scădea în august la 527 de dolari per mia de metri cubi

Valoarea gazului rusesc pentru Republica Moldova se va reduce în august 2023 de la 550 de dolari americani la 527 de dolari per mia de metri cubi, a anunțat președintele consiliului de administrație al companiei de distribuție a gazelor “Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Preţul gazului rusesc VA SCĂDEA


“În luna august, prețul de achiziție al gazelor naturale livrate de compania Gazprom Republicii Moldova, ținând cont de puterea calorică, va fi de 527,68 dolari per mia de metri cubi” – a scris Ceban pe canalul său Telegram.

Acesta a precizat că întregul volum de gaz de la furnizorul rus va fi trimis companiei “Tiraspoltransgaz” (Transnistria).

În 2022, Gazprom, care anterior a fost singurul furnizor de gaze al republicii, și-a redus aprovizionarea zilnică cu 30%.

Valoarea gazului rusesc pentru R. Moldova va scădea în august la 527 de dolari per mia de metri cubi

Surse din cadrul companiei ruse au explicat acest lucru prin probleme tehnice legate de restricționarea tranzitului prin Ucraina, însă Chișinăul a pus criza creată pe seama holdingului rusesc de gaze.

În această situație, iarna trecută, malul drept al Republicii Moldova a trecut complet la achiziţionare de combustibil de la furnizorii europeni.

Gazul rusesc a fost trimis doar în Transnistria, unde este folosit pentru a produce energie electrică la “Moldavskaia GRES”, principalul cumpărător al căreia este Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Insulele din Grecia se confruntă cu o lipsă serioasă de apă în plin sezon turistic

Insulele din Grecia se confruntă cu o lipsă serioasă de apă în plin sezon turistic Luni cu temperaturi peste cele obişnuite, atât în iarnă...

Australia interzice exploatarea unui zăcământ de uraniu situat într-un sit al aborigenilor

Australia interzice exploatarea unui zăcământ de uraniu situat într-un sit al aborigenilor Australia a anunţat sâmbătă că interzice exploatarea unuia dintre cele mai mari zăcăminte...

Mituri legate de postul intermitent. Cât de ‘permanentă’ este scăderea în greutate și cum acționează asupra diabetului de tip 2?

Mituri legate de postul intermitent. Cât de 'permanentă' este scăderea în greutate și cum acționează asupra diabetului de tip 2? Postul intermitent este o strategie...

30 de idei de mic dejun proteic. Ce alimente să alegem dimineața și cum le putem combina

30 de idei de mic dejun proteic. Ce alimente să alegem dimineața și cum le putem combina Proteinele conferă aceeași cantitate de energie ca și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.