Valul COVID care se răspândește în zonele rurale din China

Publicat:

Marile orașe din China au depășit vârful noului val COVID, iar problema se mută în zonele rurale, potrivit unui studiu citat de BBC, informează mediafax.

Valul COVID care se răspândește în China ar putea fi deja la apogeu în unele dintre cele mai mari orașe ale țării, inclusiv Shanghai și Beijing, potrivit unui nou studiu.


Citește și : Furie în Rusia, după ce Moscova recunoaşte că a pierdut 63 de soldaţi într-un bombardament ucrainean

Studiul, publicat la 29 decembrie în revista Frontiers of Medicine, a folosit calcule matematice pentru a afla că ultimul val de infecții va trece prin marile orașe din China până la sfârșitul anului 2022, în timp ce zonele mai rurale vor fi afectate la mijlocul sau la sfârșitul lunii ianuarie.

Răspândirea ar putea fi „accelerată în mod dramatic” de călătoriile așteptate în timpul viitorului Festival de primăvară, o perioadă de sărbătoare națională care înconjoară Anul Nou chinezesc, care cade pe 22 ianuarie, potrivit studiului.

„Rezultatele au arătat că Guangzhou a trecut deja de valul recent, în timp ce Beijing, Shanghai și zonele urbane din Chongqing se află în mijlocul valului actual, care va trece probabil până la sfârșitul anului 2022″, se arată în studiu.

În zonele rurale din Chongqing, călătoriile din timpul Festivalului Primăverii „ar putea accelera” debutul valului viitor cu până la 30 de zile, a adăugat acesta.

„Este rezonabil să speculăm că focarul Omicron din China continentală ar putea apărea în mai multe valuri, cu reapariția unor noi valuri locale posibil la sfârșitul anului 2023″, a spus studiul.

Timp de aproape trei ani, guvernul chinez a recurs la restricții stricte, carantină centralizată, teste în masă și urmărirea riguroasă a contactelor pentru a limita răspândirea virusului. Această strategie costisitoare a fost abandonată la începutul lunii decembrie, în urma unor proteste în întreaga țară.

Citește și : Convorbire telefonică Zelenski-Von der Leyen; Ucraina aşteaptă prima tranşă a ajutorului financiar european

Studiul a recomandat ca măsurile de urgență să fie direcționate către livrarea de medicamente fără prescripție medicală pacienților simptomatici care prezintă un risc scăzut, sunt vaccinați și au sub 60 de ani. De asemenea, a recomandat tratarea la timp a populațiilor cu risc ridicat, care sunt vaccinate și au peste 60 de ani, cu medicamente antivirale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.