Valul de crime din Mexic este greu de stăvilit. La fiecare oră, patru oameni sunt asasinaţi!

Publicat:

În Mexic s-au înregistrat în aprilie 2.716 asasinate, o cifră mai mică faţă de aceeaşi lună a anului trecut, bilanţul pe primele patru luni ale lui 2019 ajungând la 11.221 de omucideri, a informat Secretariatul Executiv al Sistemului Naţional de Securitate Publică, transmite EFE, potrivit agerpres.

Cifra din aprilie 2019 a omuciderilor comise cu intenţie este mai mică faţă de cele 2.762 cazuri înregistrate în intervalul similar din 2018, conform datelor actualizate ale Sistemului.


Citeşte şi: Trump este deschis unui dialog cu Iranul şi aşteaptă primul pas al Teheranului

În aprilie, media crimelor comise zilnic a fost de 90,5 sau 3,8 la fiecare oră, potrivit statisticilor.

Între ianuarie şi aprilie 2019, Secretariatul a raportat 11.221 omucideri, cifră cu 6,7% la mai mare faţă de datele corespondente de anul trecut, când se înregistrau 10.512 asasinate.

Din cele 11.221 de crime din acest an, în ianuarie au fost comise 2.856, în februarie – 2.804, în martie – 2.845 iar în aprilie – 2.716.

Din totalul asasinatelor din primele patru luni ale anului, în 7.985 de cazuri s-a folosit o armă de foc, 976 au fost comise cu armă albă, iar în 2.260 de cazuri nu s-a specificat modul de acţiune.

Statele cu cea mai mare incidenţă a crimelor, în aprilie, au fost Guanajuato, Estado de México, Jalisco, Baja California şi Chihuahua.

Citeşte şi: Americanii subestimează puterea Huawei!

În 2018, bilanţul asasinatelor a fost de 33.369, devenind astfel cel mai violent an de după 1997.

Pentru a reduce nivelul de violenţă şi nesiguranţă, actualul preşedintele al Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a instituit o Gardă Naţională, formată din poliţişti şi militari.

În primele patru luni din 2019, s-au înregistrat 530 de răpiri, un număr mai mic faţă de cele 1.304 din acelaşi interval din 2018. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.