Vânat de Rusia şi SUA, un hacker care a deturnat 4 miliarde de dolari bitcoin este judecat în Grecia

Publicat:

Un rus suspectat de organizarea unei operaţiuni de spălare a banilor folosind moneda virtuală bitcoin a fost audiat vineri de un tribunal din Grecia în vederea extrădării sale în Statele Unite, relatează Reuters, conform agerpres.

Aleksandr Vinnik a fost arestat într-un hotel din nordul Greciei la sfârşitul lunii iulie pe baza unui mandat american. Rusia a cerut de atunci extrădarea sa pe baza unor acuzaţii separate de fraudă, a declarat avocatul său, Xanthippi Moisidou.


Citeşte şi: Un jihadist ISIS ‘îşi cere scuze’ pentru problemele create

Potrivit Departamentului de Justiţie al Statelor Unite, Vinnik a facilitat infracţiuni începând din 2011, inclusiv piraterie informatică, fraude şi trafic de droguri prin spălarea a cel puţin 4 miliarde de dolari prin intermediul BTC-e, un serviciu de schimb folosit pentru a tranzacţiona bitcoin şi alte monede digitale.

Vinnik, care a fost escortat încătuşat la intrarea prin uşa din spate a unui tribunal din Salonic, respinge acuzaţiile. Dacă va fi extrădat în Statele Unite, el este pasibil de o pedeapsă de până la 55 de ani de închisoare.

El este unul dintre şapte ruşi arestaţi sau inculpaţi în SUA în acest an pentru criminalitate informatică.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic ZGUDUIE Mexicul

Rusia a încercat să obţină extrădarea cetăţenilor săi urmăriţi penal în Statele Unite. Evgheni Nikulin, un presupus hacker rus, a fost arestat anul trecut la Praga, şi atât Statele Unite, cât şi Rusia cer extrădarea sa.

Ministerul rus de Externe a criticat arestarea lui Nikulin, declarând că ea arată că Washingtonul a organizat o vânătoare la nivel global împotriva cetăţenilor ruşi.

O audiere în instanţă pentru extrădarea lui Vinnik în Rusia nu a fost încă stabilită, a spus Moissidou.

Ministrul grec al justiţiei poate aproba de obicei extrădarea către o singură ţară şi să o blocheze pe cealaltă în cazul unor cereri concurente din partea a două sau mai multor ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.