Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut cu aproape 75% în septembrie

Publicat:

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat în septembrie un avans de doar 1,3%, după ce în perioada similară similară din 2018 livrările au scăzut cu 20,5%, în urma introducerii procedurilor mai stricte de testare a poluării (WLTP), transmite Reuters, potrivit agerpres.

Livrările au urcat luna trecută la 343.255 unităţi, a anunţat vineri Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele, în septembrie se află Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Mercedes-Benz A Class, MINI şi Nissan Qashqai. Vânzările de vehicule diesel au înregistrat un declin de 20,3%, pe fondul temerilor privind poluarea.


Citește și : Justiția turcă eliberează un fost parlamentar prokurd, condamnat pentru propagandă teroristă

În septembrie, Dacia a vândut 4.300 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 74,09% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 2.470 de unităţi.

“Ne aşteptam la o creştere mai importantă în septembrie, similară celei din Franţa, Germania, Italia şi Spania. Dar încrederea consumatorilor britanici este afectată de incertitudinile politice şi economice”, a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 2,5% în perioada ianuarie-septembrie 2019, la 1,86 milioane de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Ford Focus şi Mercedes-Benz A Class.

Citește și : Grecia, Bulgaria şi Cipru au făcut front comun pentru împărţirea ‘poverii migraţiei’ în UE

În primele nouă luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 25.344 vehicule, în creştere cu 38,76% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 18.264 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.