Varadkar îndeamnă liderii europeni să fie deschişi la orice propuneri credibile privind Brexit-ul

Publicat:

Premierul Republicii Irlanda, Leo Varadkar, consideră că liderii europeni trebuie să fie deschişi la orice propuneri credibile pe care premierul britanic, Theresa May, le face pentru a depăşi impasul privind Brexit-ul la un summit extraordinar săptămâna viitoare, relatează agenţia Reuters, scrie Agerpres.

”Este încă timp pentru premier de a veni la Consiliul European cu propuneri, propuneri care să fie credibile şi care să aibă o cale clară de succes”, a declarat Varadkar la sosirea sa la Paris pentru convorbiri cu preşedintele francez, Emmanuel Macron.


Citește și : Trump refuză ajutoare suplimentare pentru Puerto Rico: Acolo este un haos, nimic nu funcţionează

”Trebuie să fim deschişi la orice propuneri pe care ea ni le poate aduce”, a mai spus Varadkar, adăugând că, aşa cum stau lucrurile, Marea Britanie se îndreaptă către o ieşire fără un acord din Uniunea Europeană.

La rândul său, Macron, adresându-se presei înainte de întâlnirea sa cu Varadkar, a făcut apel la Marea Britanie să vină cu un plan care să scoată Brexit-ul din impas înainte de summit-ul de la Bruxelles de săptămâna viitoare sau riscă să alunece automat către o ieşire dezordonată din UE.

”Dacă Regatul Unit nu este capabil, după aproape trei ani de la referendum, să meargă înainte cu o soluţie susţinută de o majoritate, va alege efectiv o ieşire fără acord pe cont propriu”, a afirmat Macron.

Citește și : Joe Biden se confruntă cu noi acuzații de comportament nepotrivit

În opinia lui Macron, dacă acest plan alternativ implică alegeri anticipate, un referendum sau o uniune vamală cu UE, cea care va decide este Marea Britanie. ”Îi revine Londrei să spună aceasta, şi să spună acum”, a declarat Macron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.