Varianta omicron a fost detectată în cel puţin 38 de ţări şi niciun deces nu a fost asociat cu aceasta (OMS)

Publicat:

Varianta omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 a fost detectată în cel puţin 38 de ţări şi niciun deces nu a fost asociat deocamdată infecţiei cu aceasta, a transmis sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit agerpres.

Statele Unite şi Australia sunt ţările care au anunţat cel mai recent transmiterea variantei la nivel local, în timp ce omicron a dus totalul cazurilor în Africa de Sud peste pragul de 3 milioane.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

OMS a avertizat că poate dura săptămâni pentru a determina cât de infecţioasă este această nouă tulpină, dacă provoacă forme mai grave de boală şi cât de eficiente sunt tratamentul şi vaccinurile împotriva ei.

Michael Ryan, director OMS, a spus: „Vom avea răspunsurile de care toată lumea are nevoie”.

Vineri, OMS a transmis că încă nu au fost raportate decese asociate acestei noi variante, însă răspândirea ei a dus la avertismentul că e posibil să cauzeze mai mult de jumătate dintre cazurile descoperite în Europa în următoarele luni.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa

Noua variantă ar putea încetini redresarea economică la nivel global, la fel cum a făcut tulpina delta, a declarat vineri şefa Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Primele date ale unui studiu efectuat de cercetărori din Africa de Sud, unde a fost iniţial raportată noua variantă, pe 24 noiembrie, sugerează că riscul de reinfectare este de trei ori mai mare faţă de variantele delta şi beta. Totuşi, oamenii de ştiinţă au spus că, până acum, vaccinurile se dovedesc a fi eficiente în a opri dezvoltarea unei forme grave de boală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.