X

Varianta Omicron provoacă o boală mai ușoară decât Delta la majoritatea britanicilor, arată primul raport oficial

Varianta Omicron provoacă o boală mai ușoară decât tulpina delta la majoritatea britanicilor, este de aşteptat să declare oamenii de știință guvernamentali, relatează The Telegraph.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie urmează să publice date reale despre severitatea bolii, care se așteaptă să spună că mai mulți oameni sunt susceptibili de a avea o boală ușoară cu simptome mai puțin grave.

Site-ul Politico a raportat concluziile în această dimineață. Se spune că, în timp ce omicron pare în general mai blând, UKHSA a constatat că nu este neapărat suficient de blând pentru a evita un număr mare de spitalizări. Experții au găsit dovezi că pentru cei care se îmbolnăvesc grav, există încă riscuri mari de spitalizare și deces.

Având în vedere că transmisibilitatea omicronului este foarte mare, există riscul ca, deși este o formă mai ușoară, infecțiile să crească până la punctul în care un număr mare de persoane să ajungî la spital.

Oamenii care aleg să nu se vaccineze, în ciuda faptului că sunt eligibili, sunt „IDIOŢI”, spune Tony Blair

Persoanele eligibile care nu vor să se vaccineze împotriva Covid și nu au pretext medical pentru a nu face acest lucru au fost descrise ca niște idioți de fostul premier Tony Blair.

Blair a susținut guvernul în decizia de a nu impune restricții suplimentare legate de Covid înainte de Crăciun, dar a spus că hotărârea este „incredibil de dificilă” și un „joc de noroc”.

Vorbind la Times Radio, fostul premier laburist a spus: „Sincer, dacă nu ești vaccinat în acest moment și ești eligibil și nu ai niciun motiv de sănătate pentru a nu fi vaccinat, nu ești doar iresponsabil, ești şi idiot.

„Îmi pare rău, adică, cu adevărat, ești. Pentru că această variantă Omicron este atât de contagioasă, dacă ești nevaccinat și umbli pe străzi, o te vei îmbolnăvi. Și… asta va provoca o şi mai multă presiune pe serviciul de sănătate”.

El a adăugat: „Nu ar trebui să țintim acești oameni care sunt nevaccinați într-un mod greu, dar ar trebui să încercăm să mergem după ei și să-i convingem.

„Pot fi tot felul de motive, dar sincer este în interesul lor, indiferent de interesul public, ca ei să se vaccineze”.

Tags: Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA)coronavirusCovidmarea britanieOmicronTony Blair
Categorii: Diaspora