X

Varşovia acuză Parisul şi Berlinul că sunt prea apropiate de Rusia în contextul războiului din Ucraina

Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, considerat omul forte al puterii de la Varşovia, a acuzat Franţa şi Germania că sunt prea apropiate de Rusia în contextul războiului din Ucraina, scrie AFP, potrivit agerpres

“Germania, ca şi Franţa, are o simpatie foarte puternică pentru Moscova”, a criticat liderul partidului naţionalist-populist PiS la putere în Polonia, într-un interviu publicat duminică de cotidianul german Die Welt.

Citește și :  Europa nu va avea recesiune, ci o încetinire a creșterii din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina (comisar european)

Jaroslaw Kaczynski şi-a rezervat cele mai ascuţite săgeţi în direcţia Berlinului.

“Ani de zile, guvernul german nu a vrut să vadă ce face Rusia sub conducerea lui (Vladimir) Putin, iar astăzi se vede rezultatul”, a spus el.

“Polonia nu este mulţumită de rolul Germaniei în Europa”, a subliniat el, acuzând Berlinul că a încercat “să reconstruiască ceea ce făcuse fostul cancelar al imperiului, Bismarck”, adică “o dominaţie germană, dar cot la cot cu Rusia”.

Vicepremierul polonez a criticat Berlinul mai ales pentru că în prezent nu livrează suficiente arme Ucrainei şi pentru că refuză un embargo cel puţin asupra importurilor de petrol din Rusia.

Citește și : Putin face aceleași greșeli pe care Hitler le-a făcut când a invadat Uniunea Sovietică – analiză

“Este important de ştiut că Rusia obţine venituri de patru până la cinci ori mai mari din vânzările sale de petrol decât din vânzările de gaze”, a spus Jaroslaw Kaczynski, insistând că “nu putem continua să susţinem permanent o mare putere precum Rusia plătindu-i miliarde”.

Tags: frantagermaniaJaroslaw Kaczynskirazboirusiaucrainavarsovia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina