Varşovia acuză UE şi o arată cu degetul pe Merkel că ‘au construit puterea lui Putin’

Publicat:

Ministrul justiţiei din Polonia, Zbigniew Ziobro, acuză Uniunea Europeană şi pe fostul cancelar german Angela Merkel că “au construit” puterea preşedintelui rus Vladimir Putin, într-un interviu publicat luni de săptămânalul polonez de dreapta Do Rzeczy, transmite EFE, potrivit agerpres.

Ziobro a spus că Merkel este “personal responsabilă” în “crearea monstrului care astăzi ucide femei şi copii în Ucraina” şi a denunţat faptul că, “atunci când Putin practica terorismul de stat, (Merkel şi Putin) construiau împreună gazoductul Nord Stream”, suspendat în prezent, prin care urma să se furnizeze gaz din Rusia în Germania, ocolind Ucraina, şi pe care Varşovia l-a calificat în trecut drept “nefast”.


Citeşte şi: NYT recunoaște acum că ‘laptopul lui Biden’ – numit în mod fals DEZINFORMAREA RUSĂ – este autentic – Black News

În ceea ce priveşte actualul guvern german, Ziobro a apreciat că “şi poziţia cancelarului (Olaf) Scholz lasă mult de dorit”.

În opinia lui Ziobro, Uniunea Europeană “a construit” puterea preşedintelui rus care, spune el, “se teme de NATO, în interiorul căreia există obligaţii militare reale”, deoarece “este un bandit, iar un bandit se teme întotdeauna de cel mai puternic”.

Politicianul polonez, cunoscut pentru atitudinea sa eurosceptică, a mai susţinut că “absenţa unei decizii a Bruxellesului de a debloca fondurile de relansare economică destinate Poloniei îl ajută pe Putin”.

Comisia Europeană menţine blocate fondurile de relansare economică pentru Polonia – în total 36 de miliarde de euro – până când această ţară va întreprinde mai multe reforme care să garanteze independenţa sistemului său judiciar, aminteşte EFE.

Citeşte şi: Consulul general al Greciei compară Mariupolul cu Alep sau Guernica – Black News

În interviu, Ziobro a mai declarat că preşedintele rus “se joacă cu Uniunea Europeană fără să fie pedepsit” şi a tras concluzia că UE a contribuit în mare măsură la consolidarea “poziţiei de putere” a liderului de la Kremlin cu “chestiunea ruşinoasă” a blocării fondurilor, ceea ce reprezintă “un triumf pentru Putin”.

Acum, “poate că interesul pentru securitate şi problema refugiaţilor vor impulsiona temporar Bruxellesul să-şi schimbe politica”, şi-a exprimat el speranţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.