Varşovia INTERZICE marşul extremei drepte

Publicat:

Primarul Varşoviei, Rafal Trzaskowski, a interzis un marş prevăzut să fie organizat de o grupare de extremă dreaptă în ziua care polonezii vor celebra Ziua independenţei ţării lor, din cauza temerilor legate de răspândirea SARS-CoV-2, relatează DPA, potrivit agerpres., citând un comunicat al municipalităţii capitalei poloneze difuzat vineri.

Autorităţile sanitare s-au opus acestui marş din cauza riscului de propagare a virusului, pe fondul restricţiilor în vigoare, se menţionează în comunicat.


Citeşte şi: Donald Trump Jr îndeamnă la RĂZBOI TOTAL

Acest marş are loc în fiecare an, la 11 noiembrie la Varşovia, de Ziua independenţei Poloniei. Deşi organizatorii susţin că este o demonstraţie de patriotism, mulţi îl consideră o manifestaţie naţionalistă.

În anii trecuţi, manifestanţii de extremă dreaptă, care au purtat torţe aprinse, precum şi simboluri rasiste sau naziste, interzise în Polonia, s-au confruntat cu poliţia şi cu contramanifestanţi.

Viceministrul sănătăţii, Waldemar Kraska, a declarat vineri dimineaţă că ar fi o “demonstraţie de patriotism” să nu participe la marş.

Din cauza pandemiei, toate adunările de peste cinci persoane sunt interzise în prezent în Polonia.

Robert Bakiewicz (foto), şeful asociaţiei care organizează marşul pentru independenţă, a declarat săptămâna trecută că marşul se va desfăşura ca un eveniment “spontan”, evocând recentele manifestaţii contra înăspririi legislaţiei poloneze împotriva avortului care au sfidat restricţiile.

Citeşte şi: Trump, TRĂDAT de propriul partid! Republicanii americani se delimitează de acuzaţiile de FRAUDĂ în alegeri

Premierul Mateusz Morawiecki şi alţi responsabili ai statului au îndemnat oamenii să nu participe la marş în acest an.

Manifestaţia din anul acesta urma să fie organizată sub deviza “Civilizaţia noastră, regulile noastre” şi afişul său publicitar arată un cavaler care sparge o stea de culoare roşie-curcubeu, referindu-se aparent la comunism şi la comunitatea LGBT. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați Un tribunal panamez a achitat toate cele 28 de persoane acuzate de...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Viktor Orbán preia președinția rotativă a Consiliului European cu sloganul ‘Make Europe Great Again’

Viktor Orbán preia președinția rotativă a Consiliului European cu sloganul 'Make Europe Great Again' Liderul pro-Kremlin al Ungariei, Viktor Orban, preia președinția rotativă a Consiliului...

Miliardarul Warren Buffett și-a schimbat testamentul. Cum își va împărți averea de 130 de miliarde de dolari

Miliardarul Warren Buffett și-a schimbat testamentul. Cum își va împărți averea de 130 de miliarde de dolari Miliardarul Warren Buffett, președintele fondului Berkshire Hathaway și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.