X

Vasile Bolea, desemnat candidat la prezidențiale din partea blocului ‘Victorie’

Vasile Bolea, desemnat candidat la prezidențiale din partea blocului ‘Victorie’

Reprezentanții partidelor afiliate politicianului Ilan Șor au desfășurat la Moscova un nou congres al blocului ”Victorie”. La reuniune au fost prezenți, printre alții, reprezentantul partidului „Renaștere”, Vasile Bolea, liderul de la partidul „Șansă”, Alexei Lungu, guvernatoarea autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul. Deputata Marina Tauber, care a primit interdicție de a părăsi țara, a urmărit evenimentul pe un ecran instalat într-o sală de concerte, dar a avut și o intervenție în direct la congres.

În deschiderea evenimentului, Ilan Șor a declarat că ”Moldova se află acum pe marginea prăpastiei. Singura opțiune de viitor pentru Moldova este să restabilească relațiile cu Rusia, să devină parte a spațiului economic și social unic, alături de țările post-sovietice”, potrivit omniapres.md.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

La rândul său, guvernatoarea autonomiei găgăuze s-a plâns celor adunați că doar la Moscova poate discuta liber despre chestiunile care o frământă.

”La Chișinău e greu de imaginat o discuție politică fără interceptare și fără încercări de a-i prezenta pe cei implicați în dialog în calitate de agenți străini. Adevărați agenți străini la noi sunt Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu – demnitari de rang înalt cu pașapoarte diplomatice. Toți cei nemulțumiți de guvernare sunt declarați dușmani ai poporului. Deși adevărații dușmani ai poporului sunt Maia Sandu și PAS! Anume ei au blocat intenționat relațiile cu Transnistria și intenționat destabilizează situația în Găgăuzia”, a declarat Guțul.

În cadrul evenimentului, Vasile Bolea a fost desemnat candidat al blocului ”Victorie” pentru alegerile prezidențiale din Moldova. Asta deși Bolea a fost deja anunțat drept candidat pe 2 august. Ulterior, pe 7 august, Comisia Electorală Centrală a refuzat înregistrarea blocului ”Victorie” pentru referendum și scrutin prezidențial. Iar vineri, 16 august, judecătoria de la Bălți a decis suspendarea pentru trei luni a activității partidului ”Șansă”.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Comentând această ultimă decizie a autorităților de la Chișinău, Ilan Șor a declarat că se aștepta la ceva de acest gen. ”Juridic, acest lucru nu va influența în vreun fel participarea noastră la alegeri. Suntem conștienți și ne pregătim de următoarele acțiuni represive din partea puterii, dar avem un plan”, a declarat politicianul.

Tags: moscovaVasile Boleavictorie
Politică