După ce ieri Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă în susținerea deputatului Vasile Bolea pentru a candida la alegerile prezidențiale din octombrie, acesta a depus astăzi repetat setul de acte. CEC urmează să decidă în termen de 3 zile dacă va înregistra sau nu grupul, transmite IPN.

Joi, Comisia a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă în susținerea deputatului Vasile Bolea, având mai multe neclarități, inclusiv legate de faptul că parlamentarul a declarat că va candida independent la funcția de președinte, dar recent a participat la mai multe activități la care a fost prezentat în calitate de candidat al Blocului „Victoria”. De asemenea, s-a menționat că Vasile Bolea ocupă funcția de membru al Biroului politic în cadrul Partidului politic „Renaștere”.

Citește și: VIDEO – CEC îl scoate din cursa electorală pe Vasile Bolea

Aceasta nu a fost prima încercare a lui Bolea de a se înscrie în cursa prezidențială. Mai devreme a fost prezentat și în calitate de candidat al blocului „Victorie-Победа”, dar CEC a refuzat să înregistreze blocul electoral, hotărâre menținută de Curtea de Apel Chișinău și de Curtea Supremă de Justiție.

Tot astăzi, Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa a solicitat înregistrarea în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie, cu opțiunea „DA”.