Vasile Costiuc a rupt cu bătaia un paznic de hotel – VIDEO

Publicat:

Vasile Costiuc a rupt cu bătaia un paznic de hotel

Un paznic al unui hotel din centrul Chișinăului afirmă că a suferit o comoție cerebrală, după ce a fost lovit cu mașina și maltratat de către Vasile Costiuc, lider al Partidului „Democrația Acasă” și candidat la funcția de primar al Chișinăului.

Incidentul a avut loc acum aproape două luni, însă Poliția se eschivează și astăzi să dea declarații despre acest caz, motivând că agresorul ar fi o persoană cu statut special. La rândul său, politicianul își recunoaște vina, dar susține că a fost provocat să aplice forța, transmite Jurnal.md.


Pe 3 august, deplasându-se la sediul partidului pe care-l conduce, Vasile Costiuc nu a găsit acolo un loc de parcare și a decis să-și lase microbuzul pe care-l șofa undeva în apropiere.

Citeşte şi: Un deputat al Dumei de Stat cere lovirea țintelor NATO din Marea Neagră – Stiripesurse.md

S-a oprit în fața unui hotel din Capitală, unde, deși parcarea era rezervată, a coborât din mașină și a dat la o parte conul din plastic care interzicea accesul.

Agentul de pază al localului, care se afla afară, s-a apropiat imediat de vehiculul cu însemnele Partidului „Democrația Acasă”, care intra deja pe locul liber din parcare.

Bărbatul s-a pus în față, încercând să-l oprească, însă Costiuc a înaintat, lovindu-l de două ori cu mașina. Peste câteva clipe, politicianul a coborât din transport și a început să-și șteargă pumnii de paznic.

Vasile Costiuc a rupt cu bătaia un paznic de hotel

Partea vătămată, Valeriu, care a rugat să nu i se facă public numele de familie, a spus că, în momentul apariției lui Costiuc, el aștepta o delegație de peste hotare, care urma să vină la hotel.

„Credeam că au ajuns oaspeții și m-am apropiat, dar el a intrat pe trotuar și a dat peste mine de două ori cu mașina. L-am cunoscut numai după ce a tăbărât cu pumnii peste mine. Îmi spunea că e loc public și are tot dreptul să parcheze. Aș fi putut să scot arma, căci mă aflam în legitimă apărare, dar n-am făcut-o, căci știu că el caută scandaluri și strânge bani de pe la oameni. Dacă intri cu el în conflict, trebuie să-ți vinzi casa să te achiți cu el”, relatează agentul de pază.

Valeriu precizează că a sunat la Poliție, însă Costiuc și-a lăsat acolo mașina și a plecat. Apoi paznicul ar fi lipsit vreo șapte minute, mergând să ridice filmările de pe camerele din fața hotelului, dar când a revenit, microbuzul cu însemnele partidului lipsea.

„Peste o oră, el a venit cu un bărbat, care i-a spus să se achite cu mine, ca să nu aibă probleme mai mari. Era de față și șeful meu. Vasile a răspuns că nu vrea să dea bani, dar își recunoaște vina și cere scuze. I-am spus că nici nu iau bani de la el, pentru că va plăti după cum va hotărî judecata. Fiindcă nu a dat peste mine cu mașina pe carosabil, dar pe trotuar. Și nu mi-a tras o palmă întâmplător, dar patru pumni intenționat și ăsta e dosar penal. Numai bandiții așa se comportă”, adaugă Valeriu.

Paznicul își amintește că, a doua zi după ce a fost bătut, s-a simțit rău și a chemat salvarea. Potrivit lui, medicii au stabilit că a suferit o comoție cerebrală, fapt pentru care s-a aflat în concediu medical timp de o lună.

La rândul său, Vasile Costiuc își recunoaște vina, însă dă asigurări că parcarea respectivă este ilegală și că administrația hotelului nu are niciun document pentru ea. Mai mult, el afirmă că hotelul ar fi o afacere a finilor lui Plahotniuc și că în subsolul hotelului ar exista un atelier, unde se produc nelegitim bijuterii pentru magazinele cu același nume. Oricum, chiar să fie și așa, acest lucru nu-i scuză cu nimic comportamentul.

Vasile Costiuc a rupt cu bătaia un paznic de hotel

„Niciodată nu am parcat la ei, dar atunci erau niște lucrări de amenajare pe str. Pârcălab și nu găseam alt loc. Am mutat indicatorul și am vrut să parchez, dar paznicul sare pe capotă și începe să bată în ea că nu am dreptul. Se apropie de fereastră și, cu arma în șold, mă face bulangiu și mă amenință că va împușca. Atunci m-am dat jos și i-am dat vreo două palme peste ceafă. Pe urmă mi-am dat seama că am greșit și m-am dus să cer iertare, împreună cu un coleg de-al meu, care e medic la o clinică din apropiere. N-am procedat corect, nu accept agresivitatea. El cerea de la mine cinci mii de euro și i-am spus că va decide Poliția. Venise și șeful lui, care se vede că e sportiv, din brigada lui Țuțu. El a spus că nu se implică, fiindcă parcarea nu le aparține. Și Poliția mi-a confirmat același lucru”, a explicat politicianul.

Atât agresorul, cât și partea vătămată nu-și explică inacțiunile Poliției în acest caz. Valeriu menționează că oamenii legii au sosit la fața locului tocmai peste trei ore după conflict și după aceasta nu este clar cu ce se ocupă.

„La început am vrut să scriu plângere și la Procuratură, dar ăștia de la Comisariat m-au rugat să nu scriu, că vor hotărî ei. Dar văd că se tot tergiversează. Am sunat-o acum câteva zile pe doamna care se ocupă de acest material, dar mi-a închis telefonul. Am sunat-o și astăzi, dar nu-mi răspunde. Nu știu, poate și-a găsit Vasile cunoscuți și pe acolo”, își dă cu părerea agentul de pază.

„E foarte straniu că, timp de două luni, Poliția nu m-a chemat niciodată, nici măcar să dau explicații. Nu știu ce fac ei”, se arată nedumerit și Vasile Costiuc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor Atunci când savurați o prăjitură cu struguri sau degustați un pahar cu vin ar trebui să fiți recunoscători...

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.