X

Vasile Costiuc, împotriva desfășurării paradelor LGBT în Chișinău: ‘Nu e un subiect care să te tragi de cap’

Vasile Costiuc, candidatul Partidului Democrația Acasă la șefia Capitalei, este împotriva desfășurării paradelor LGBT în Chișinău, dar spune că legea este modificată în așa fel încât organizatorii nu au nevoie de autorizație din partea Primăriei.

„Nu vreau să spun că sunt fundamentalist pravoslavnic și dau cu furca în ei, nu, sunt mai tolerant la chestia asta. Dar mulți dintre ei sunt poeți, mulți deputați, avem de cei care urlă în gura mare, mai ales de pe stânga, dar ei s-ar duce cu toată inima și sufletul la parada lor de gay. Mie mi se par nostimi anumiți deputați care susțin parada LGBT și în timpul paradei, el, megadeputat, dă sfaturi la fermieri cum trebuie să se comporte”.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Întrebat ce abordare va avea față de marșurile LGBT, dacă va ajunge să fie ales primar al Capitalei, Vasile Costiuc a răspuns: „De la chiperi și patlagele, de la prune și apă dulce am ajuns la pi….și. Dar nu vreau să răspund, nici să aud de ei, nu mă interesează subiectul acesta, sincer. Nu e un subiect care să te tragi de cap”.

„Legea demult e modificată, din 2008, când orice marș poate fi făcut fără să fie autorizat. Eu, dacă azi vreau să încep a urla de aici până la mine la oficiu, urlu și strig: „Eu protestez”. Și ei trebuie să mă apere, pentru că așa spune legea. Legea e foarte liberală, eu aș merge pe modelul Poloniei. Polonia e conservatoare, eu sunt conservator la ale mele, așa am fost educat, poate generațiile care vor veni din urma noastră vor fi mai deschise, eu sunt conservator. Așa cum am prins viața de la țară, așa vreau să o văd în jurul meu și în următorii 10 ani, asta nu înseamnă că eu sunt extremist, terorist, nu fug din urma lor să-i bat cu bățul, nu mă interesează. Eu ce, trebuie să umblu să strig că eu sunt hetero și am familie? Stai dracului acolo, eu nu pun cenzură să nu-i angajați la lucru dacă sunt de altă orientare. S-ar putea să fie un bun profesionist în domeniul lui, dar mi se pare o chestie artificială de forțare a notei sociale. De ce Polonia a spus: „Da, noi suntem membri NATO, membri UE, dar noi cu tradițiile noastre”. Dacă majoritatea societății spune net (n.r. – nu) , apoi e net, nu ne băgați democrația asta cu degetul pe gât”, a punctat Vasile Costiuc.

„Vor trece 20, 40, 50 de ani și dacă societatea va fi mai deschisă… că am impresia că din Evanghelie tot era Sodoma și Gomora, ei tot timpul au existat, ei în toate societățile sunt la fel, acele 4-5%, ei sunt ascunși în societățile unde sunt persecutați, nu spun la nimeni, dar oricum trăiesc așa cum vor ei. În alte societăți sunt mai liberi, umblă pe stradă și se pupă, dar mi se pare că chestia asta e pentru ei, ei au ajuns la acest nivel, noi încă nu. Dar sper să nu mergem în direcția ceea, totuși, mergem în direcția noastră”, a mai adăugat liderul Partidului Democrația Acasă.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Vasile Costiuc susține că și unii reprezentanți ai Parlamentului fac parte din comunitatea LGBT: „Sunt mai conservator, sunt tradiționalist, mie îmi plac femeile, eu vreau să am familie, copii, așa e viziunea mea, nu vreau să spun că sunt fundamentalist pravoslavnic și dau cu furca în ei, nu, sunt mai tolerant la chestia asta. Dar mulți dintre ei sunt poeți, mulți deputați, avem de cei care urlă în gura mare, mai ales de pe stânga, dar ei s-ar duce cu toată inima și sufletul la parada lor de gay. Mie mi se par nostimi anumiți deputați care susțin parada LGBT și în timpul paradei, el, mega deputat, dă sfaturi la fermieri cum trebuie să se comporte. Am râs și îmi curgeau lacrimi. Du-te dracului de deputat de acesta”.

Tags: autorizatiechisinauLGBTprimărieVasile Costiuc
Categorii: PoliticăȘtirile zilei