X

Vasile Costiuc: Principalele probleme ale Capitalei sunt ambuteiajele, parcările, infrastructura și blocurile care apar din senin

Vasile Costiuc, candidatul Partidului Democrația Acasă la șefia Capitalei, crede că are șanse să câștige lupta pentru Primăria Chișinău, dacă va fi turul II al alegerilor.

Vasile Costiuc a vorbit în platoul Unimedia.info despre principalele probleme ale Capitalei – ambuteiajele, parcările, infrastructura, blocurile care apar din senin, fără autorizație, dar și cum vede soluționarea acestora.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Una dintre principalele soluții pentru ambuteiaje ar fi o centură, pe care Costiuc o vede gata timp de un mandat de patru ani.

Liderul Democrația Acasă a mai spus în cadrul interviului că primarul municipiului ar trebui să revină în componența Guvernului: „Primarul Capitalei trebuie să facă parte din Guvern”, a declarat acesta.

Totodată, candidatul a declarat că Aparatul Primăriei poate fi redus la jumătate, ceea ce va scădea și din cheltuielile bugetare, chiar dacă soluția este una foarte nepopulară. Totodată, acesta susține că, dacă va lua mandatul de primar, își va aduce în echipă oameni profesioniști din toate domeniile și promite maximă transparență în activitatea Primăriei, dar și un audit privind banii care au fost cheltuiți în timpul mandatului lui Ion Ceban.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Candidatul a venit cu mai multe acuzații la adresa primarului actual, Ion Ceban, dar și a guvernării PAS, susținând că aceștia, de fapt, ar conlucra pe ascuns.

Tags: guvernIon CebanVasile Costiuc
Categorii: PoliticăȘtirile zilei