Vasile Mereuță, atac la adresa lui Vasile Tarlev: ‘Este omul lui Șor!’

Publicat:

Vasile Mereuță, atac la adresa lui Vasile Tarlev: ‘Este omul lui Șor!’

Fostul vicepreședinte al partidului „Viitorul Moldovei” Vasile Mereuță, al cărui președinte este Vasile Tarlev, îl acuză pe fostul prim-ministru, care și-a anunțat miercuri, 24 iulie, candidatura la funcția de președinte, că este „omul lui Ilan Șor”. În replică Tarlev spune că „nu cunoaște și nu ține minte” cine este Mereuță și că „fiecare are dreptul la opinie”. În luna martie 2024, Vasile Tarlev și cu Vasile Mereuță au participat împreună la o conferință de presă în care au lansat partidul.

Vasile Mereuță, fostul vicepreședinte al partidului „Viitorul Moldovei”, al cărui președinte este Vasile Tarlev, fost prim-ministru, recent lansat în cursa pentru prezidențiale, a declarat pentru ZdG că: „este sigur că Tarlev este omul lui Ilan Șor. De ce el candidează independent, având partid?(…) Tarlev nu dorește să fie președinte, el dorește doar să strângă bani”, potrivit zdg.md.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Contactat de ZdG, Vasile Tarlev a declarat că „nu cunoaște și nu ține minte” cine este fostul vicepreședinte al partidului pe care îl conduce. Fiind întrebat cum comentează acuzațiile lui Mereuță, Tarlev a spus că „nu-l știu, așa om în partid nu avem. Omul are opinia proprie, să fie sănătos. Dacă dorește, poate să scrie o cerere de aderare la partid”, a declarat Tarlev.

Deși Vasile Tarlev a declarat că „nu-l cunoaște” pe Vasile Mereuță, cei doi au participat în luna martie la o conferință de presă în care au prezentat partidul „Viitorul Moldovei”. Atunci, Mereuță declara că dorește să pună capăt speculațiilor că Partidul „Viitorul Moldovei” ar fi „partidul lui Tarlev”. El a remarcat că un „partid nu e un SRL a cuiva anume”.

Fostul prim-ministru al R. Moldova, Vasile Tarlev, și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din acest an. Acesta a făcut anunțul miercuri, 24 iulie, în cadrul unui briefing de presă. În discursul din timpul briefing-ului, Tarlev a declarat că va candida la alegerile prezidențiale din acest an, în calitate de candidat independent.

La 12 iunie, curent, când se împlineau 840 de zile de la invadarea Ucrainei și 83 de ani de la primul val al deportărilor staliniste din Basarabia, ZdG scria despre cum Kremlinul și simpatizanții săi celebrau Ziua Rusiei.

Printre cei care au adresat mesaje de felicitare Rusiei și conducerii sale, se numără și numeroși politicieni din R. Moldova, inclusiv Vasile Tarlev. 

Într-un material video publicat de Viorica Tătaru de la TV8, Tarlev a declarat „că este pentru… pace”.

Întrebat dacă susține agresiunea rusă, Tarlev a răspuns că „e ziua Rusiei și trebuie să-i felicităm”.

În noiembrie 2009, ex-premierul Vasile Tarlev anunța public că s-a retras din Uniunea Centristă din Moldova (UCM) și se retrage din politică.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Analizînd situaţia creată la moment în ţară și în interiorul partidului, consultând mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, businessmani, oameni de ştiinţă şi cultură, politicieni, personalităţi din alte domenii, am decis să mă retrag din UCM”. Tarlev a afirmat că, pe viitor, va susţine ideile de modernizare a ţării şi de consolidare a societăţii și „va depune toate eforturile ca să aducă R. Moldova pe făgaşul normalităţii”.

Mai târziu, în 2012, lansa alături de fostul deputat comunist Vadim Mișin partidul „Renaștere” (acum afiliat oligarhului fugar Ilan Șor), fiind numit co-președinte. Noul partid intenționa „să apere statalitatea R. Moldova” și să contribuie la „renaşterea culturii şi economiei ţării”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Transplant de os realizat în premieră la un spital din România

  Transplant de os realizat în premieră la un spital din România Premieră națională la un spital privat din Oradea, care a realizat zilele trecute un...

Tânărul care a tras în Trump căutase online informaţii despre asasinarea lui Kennedy

Tânărul care a tras în Trump căutase online informaţii despre asasinarea lui Kennedy Tânărul care a încercat în 13 iulie să îl ucidă pe candidatul...

Elon Musk dezminte că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump

Elon Musk dezminte că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump Multimiliardarul Elon Musk susţine că nu cheltuieşte lunar...

Un agent economic, amendat pentru că extrăgea ilegal argilă într-un sat din raionul Drochia

Un agent economic, amendat pentru că extrăgea ilegal argilă într-un sat din raionul Drochia Un agent economic extrăgea ilegal argila în satul Chetrosu, raionul Drochia....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.