X

Vasile Pușcaș: Parcursul procesului de negocieri multe lucruri se schimbă din temelie

Vasile Pușcaș: Parcursul procesului de negocieri multe lucruri se schimbă din temelie

Toate cele 35 de capitole ale aquis-ului comunitar pe care Republica Moldova urmează să le negocieze cu Uniunea Europene sunt dificile, a declarat fostul negociator-șef din partea României la aderare, Vasile Pușcaș.

Totodată, acesta a precizat că pe parcursul procesului de negocieri multe lucruri se schimbă din temelie, potrivit radiomoldova.md.

Citeşte şi: Alertă teroristă în Parlamentul European de la Strasbourg

„Procesul de pregătire a aderării înseamnă o transformare structurală, o transformare din temelii a statului. Toate capitolele sunt foarte dificile. Cele referitoare la pachetul de justiție/stat de drept, piață internă, cadrul financiar, instrumente financiare sunt foarte dificile. Fiecare capitol este greu datorită faptului că ele sunt într-o interdependență totală și numai văzute în această interdependență se poate obține un rezultat pozitiv referitor la aderare”, a spus Pușcaș.

În luna septembrie, Vasile Puscaș a susținut training-uri pentru mai mulți funcționari publici și demnitari, inclusiv miniștri, implicați în procesul de pregătire pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

Citeşte şi: Putin avertizează Chişinăul: ‘Dacă nu vrea, nu trebuie’

Vasile Pușcaș a fost ministru delegat pentru afaceri europene, negociator șef al României cu Uniunea Europeană, în perioada 2000-2004.

Tags: capitolerepublica moldovaUniunea EuropenăVasile Pușcaș
Categorii: ExterneȘtirile zileiU.E.