X

Vasile Șoimaru: ‘Cine poate să mai creadă în Declarația de Independență?’

Vasile Șoimaru: ‘Cine poate să mai creadă în Declarația de Independență?’

Unul dintre cei 277 de deputați care au semnat Declarația de Independență Vasile Șoimaru este de părere că Declarația a fost furată ca să calce în picioare demnitatea cetățenilor R. Moldova.

Citeşte şi: Explozii APOCALIPTICE la o stație GPL din România: Un om a murit și 57 sunt răniți – Stiripesurse.md

La cei 32 de ani de independență, Vasile Șoimaru declară că în timpul protestelor din 2009, Declarația de Independență a fost furată pentru a călca pe demnitate cetățenilor, pentru că nu au fost în stare să păstreze acest act, transmite VoceaBsarabiei.

„Noi nici măcar atâta n-am fost în stare, cu Marian Lupu în fruntea parlamentului, nu am fost în stare nici măcar documentul acesta de fondare a statului R. Moldova să-l păstrăm. Și nu răspunde, șade în fruntea Curții de Conturi până acum și nimeni nu poate face nimic, că nu au dovezi. Dar ce dovezi vă mai trebuie? Procuratură avem, e simplu de tot, nu vor și gata, au fost implicați”, a declarat Șoimaru.

Fostul deputat este de părere că doar Statele Unite ale Americii sunt independente, deoarece nu depind de nimeni, dar R. Moldova nici politic nu a fost independentă.

Vasile Șoimaru: ‘Cine poate să mai creadă în Declarația de Independență?’

„Eu cred că numai Statele Unite ale Americii sunt independente, dacă să luăm așa, că nu depind de nimeni, dar uitați-vă câte state dependente sunt de finanțele internaționale, de bugetele lor ș.a.m.d., dar Republica Moldova nici politic nu a fost independentă. Republica Moldova, după ce și-a proclamat independența, a ajuns să fie dependentă de un singur om, de Plahotniuc și banda lui. Ei, cum se poate așa? Cine poate să mai creadă în independența noastră, dacă o bandă a condus Republica Moldova?”, mai spune Vasile Șoimaru.

Tags: Declaraţia de IndependenţăMarian Lupurepublica moldovaVasile Șoimaru
Categorii: PoliticăȘtirile zilei