X

Vasile Tarlev atrage atenția asupra crizei demografice severe cu care se confruntă R.Moldova

Vasile Tarlev atrage atenția asupra crizei demografice severe cu care se confruntă R.Moldova

Vasile Tarlev, candidat la alegerile prezidențiale, a lansat un apel pe canalul său de Telegram, atrăgând atenția asupra crizei demografice severe cu care se confruntă țara.

Tarlev a exprimat îngrijorarea profundă față de scăderea populației și migrarea masivă a moldovenilor, subliniind necesitatea unor măsuri imediate pentru a aborda aceste probleme, potrivit stiridinmoldova.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

„Am ocazia să vorbesc cu mulți moldoveni care, în aceste zile, vin acasă în vacanță. E dramatic! Moldova rămâne fără oameni. Populația țării noastre a ajuns la nivelul anului 1953. Și nu spun numai eu, spun și experții. Unii afirmă că ultima dată când pe aceste plaiuri s-au născut atât de puțini copiii, a fost cu 180 de ani în urmă. Situația se va degrada și mai mult în următorii 10 ani, dacă nu luăm atitudine”, a declarat acesta.

Tarlev a menționat că Republica Moldova se confruntă cu un val fără precedent de migrație, afirmând că „în ultimii trei ani, viteza de emigrație a fost de două ori mai mare decât în orice altă perioadă din istoria Republicii Moldova.” Conform acestuia, „doar în ultimii patru, au părăsit Moldova 218 mii de oameni.”

În fața acestei situații alarmante, Tarlev a apelat la un angajament colectiv: „Este nevoie de un angajament colectiv pentru a revigora comunitățile noastre, satele frumoase de altădată. Este nevoie de politici atractive pentru a stimula nașterile și a crea condiții favorabile, pentru a reduce migrația populației.”

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

În încheiere, Vasile Tarlev a făcut un apel pentru acțiune: „Este momentul să acționăm, să luptăm pentru viitorul țării noastre și să readucem speranța în inimile moldovenilor”, a concluzionat el.

Tags: MoldovaVasile Tarlev
Politică