X

Vasile Tarlev critică Chişinăul pentru vânzarea Stadionului Republican

Vasile Tarlev critică Chişinăul pentru vânzarea Stadionului Republican

Fostul prim-ministru Vasile Tarlev a lansat critici dure la adresa guvernării actuale în urma deciziei de a vinde stadionul central din oraș.

“Regret foarte mult că actuala guvernare, din nou, a făcut o greșeală prin vânzarea, mai ales într-un mod atât de josnic, a unui loc unical în centrul orașului nostru, destinat tinerilor, sportivilor și tuturor oamenilor. Regret și sunt împotriva unei astfel de decizii,” a declarat Tarlev.

Citeşte şi: Phenianul a transferat 250 de lansatoare de rachetă la frontiera intercoreeană – Stiripesurse.md

Acesta a exprimat și dezamăgirea față de implicarea autorităților americane în această tranzacție. “Mai mult decât atât, regret că autoritățile americane, o putere mondială, au căzut în această capcană, au fost manipulate să cumpere acest stadion, care este foarte drag oamenilor din Moldova,” a adăugat el.

Vasile Tarlev critică Chişinăul pentru vânzarea Stadionului Republican

Tarlev a subliniat că orice proprietate publică ar trebui vândută printr-un proces transparent și competitiv. “Orice proprietate publică, se vinde prin licitație, se elaborează un pachet de condiții investiționale, se anunță o licitație și să participe toți cei care doresc. Și în acest caz ar fi putut participa, inclusiv, și ambasada,” a explicat fostul prim-ministru.

În încheiere, Tarlev a menționat că, dacă ar fi fost în poziția ambasadorului american, nu ar fi participat la o astfel de tranzacție. “Dacă aș fi fost ambasadorul Americii, sau al unei alte ambasade, nu aș fi participat măcar din respect pentru națiune sau popor,” a concluzionat el.

Tags: chisinaustadionVasile Tarlev
Categorii: PoliticăȘtirile zilei