X

Vasnețov, despre declararea unui diplomat rus persona non grata: Nu va rămâne fără răspuns

Vasnețov, despre declararea unui diplomat rus persona non grata: Nu va rămâne fără răspuns

Ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov a reacționat la decizia Moldovei de a declara persona non grata un diplomat rus de la Chișinău „nu va rămâne fără răspuns”. Expulzarea, a adăugat el, slăbește potențialul și funcționalitatea misiunii diplomatice.

Totodată, Vasnețov, a afirmat că autoritățile Moldovei au o ,,atitudine neprietenoasă” și a catalogat expulzarea „un pas neprietenos”.

„Fără îndoială, aceasta nu are în niciun fel un impact pozitiv, ci dimpotrivă are un impact negativ asupra relațiilor bilaterale. (…) Încă o expulzare slăbește potențialul și funcționalitatea misiunii diplomatice”, a comunicat Vasnețov pentru Sputnik Moldova, portal pro-Kremlin, interzis în Moldova, și care își continuă activitatea pe rețelele de socializare.

„Încă o dată demonstrează atitudinea neprietenoasă a autorităților de la Chișinău. (…) Așteptăm un comentariu din partea reprezentantului oficial al Ministerului de Externe al Rusiei și mai departe vor fi efectuate acțiuni de răspuns adecvate. Nu va rămâne fără răspuns, este evident”, a conchis

Tags: despre declararea unui diplomat rus persona non grataNu va rămâne fără răspunsVasnețov
Categorii: PoliticăȘtirile zilei